rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

URGENT

Un accident de trànsit deixa 2 ferits greus a la T-11 al Baix Camp

Dues ferides i una cinquantena de veïns evacuats per un incendi en un pis de Salt

Una dona de 43 anys ha patit cremades lleus i una nena ha estat traslladada a l'Hospital de Santa Caterina per intoxicació

Dues ferides lleus i una cinquantena de veïns evacuats és el balanç de l'incendi d'un pis a Salt, al Gironès, segons han informat els Bombers de la Generalitat que han realitzat l'operació.

 

L'avís del foc es va rebre a les 22.52 hores d'aquest dissabte dia 31 de març al número 16 del passeig dels Països Catalans. Les flames es concentraven a la cuina d'un habitatge situat a la tercera planta. Lloc en el qual es va iniciar l'incendi.

 

Els fets es van produir en un edifici de sis pisos d'alçada i la fumarada afectava tot l'immoble, que va haver de ser evacuat per tres dotacions dels Bombers. Els bombers van treballar en l'extinció de l'incendi, i es van veure obligats a desallotjar per raons de seguretat els cinquanta veïns que viuen a l'edifici.

 

Una dona ferida i una nena intoxicada

Una dona de 43 anys, inquilina del pis en on es va iniciar l'incendi, va ser atesa pel Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) per cremades lleus en una mà. Així com una menor d'edat que vivia en un dels pisos de la sisena planta, que va resultar intoxicada de manera molt lleu per inhalació de fum i traslladada a l'Hospital Santa Caterina per fer-li una revisió.

 

Incendis a Catalunya

Des de l'inici de la crisi l'any 2007 han augmentat considerablement el nombre d'incendis en edificis al territori català, principalment durant els mesos amb temperatures més baixes. La voluntat d'estalviar obliga a optimitzar els recursos i dispara l'ús de sistemes de calefacció més econòmics però més perillosos.

 

La pobresa energètica multiplica i agreuja el nombre d'incendis, més del 50% dels incendis en habitatges són causats per un element productor de calor. Per aquest motiu, tècnics i experts coincideixen en la necessitat d'intervenir sobre la prevenció de focs, doncs els bombers tarden el mateix temps que abans, però els focs són pitjors perquè hi ha més material inflamable.