Dues infermeres s'equivoquen de material i provoquen cremades greus a una pacient de dos mesos

Els fets van tenir lloc a l'Hospital Universitari de Parc Tauli de Sabadell quan una nena va ingressar a causa d'una infecció d'orina

Hospital Parc Taulí de Sabadell. | Cedida

Una nena de dos mesos ha patit cremades greus durant la seva estança a la Corporació Sanitària de Parc Taulí de Sabadell (Barcelona). Dues infermeres van tractar a la petita que va ingressar a causa d'una infecció d'orina. Les sanitàries li van aplicar hidròxid de sodi, una substància molt corrosiva molt utilitzada en la quimioteràpia. Segons informa 'Crónica Global', la nena va patir cremades de segon grau al braç dret, on li va ser aplicada la substància. Les professionals van confondre el material amb aigua de Burrow, una fórmula que tracta la inflamació de les venes causada pel desplaçament de les vies a través de les quals li administraven antibiòtics. La gerència de Parc Taulí ha descrit la situació com un error desafortunat, procedint a obrir una investigació per aclarir els fets.

Tot i que, la direcció del centre sanitari ha demanat disculpes, evidentment, la família ha anunciat que arribaran fins on faci falta per evitar que una situació similar es torni a produir. El pare de la nena de dos anys ha explicat que «tot és un fruit d'una cadena d'errors. Fins a la setmana següent no ens van donar explicacions, i quan ho van fer van al·legar que les ampolles de tots dos materials eren molts semblants». La direcció de l'hospital més gran de Sabadell ha declarat que no es tracta d'una negligència. «La negligència implica una intenció de fer mal, i nosaltres tenim la intenció que tot vagi sobre rodes», ha defensat Paco Baigorri, coordinador corporatiu de Qualitat. «Els errors ocorren per una sèrie de circumstàncies, sovint perquè els envasos són molt similars o s'han de canviar de lloc», ha conclòs.


Comentaris

envia el comentari