Dues invasions de vies a Montcada i Reixac causen retards de fins a una hora a l’R1, R2, R3, R4, R7 i R11

Els talls de vies han afectat 40 trens i 15.000 passatgers, segons Renfe

Retards de més d'una hora a causa de dues invasions | ACN

Dues invasions de vies a Montcada i Reixac causen retards aquest dijous al vespre de fins a una hora a l’R1, R2, R3, R4, R7 i R11. La primera invasió, que s’ha produït a l’estació Montcada i Reixach i ha durat una hora —des de tres quarts de vuit i fins a tres quarts de nou del vespre— ha afectat sobretot l’R2 nord i R11, però també l’R3, R4 i R7. Renfe ha desviat els trens de l’R2 Nord per Montcada Reixac - Manresa - Cerdanyola Universitat - Mollet, i els de R11 per Mataró. També s’han encaminat els viatgers amb destinació Girona cap als trens de l'AVE. Aquestes modificacions han comportat retards als trens de més de mitja hora. La segona invasió s’ha produït poc abans de dos quarts de nou a Montcada i Reixac - Manresa i ha durat vint minuts, de manera que ha causat afectacions a l’R4 i R7, i ha impedit el desviament de trens de l’R2 Nord per aquesta via.

Els retards en aquesta via han superat els 60 minuts. Durant el tall, els trens de la línia R2 Nord no s'han pogut desviar via Cerdanyola Universitat - Mollet. Segons Renfe, les invasions de vies que han provocat els talls al trànsit ferroviari a Montcada i Reixac han afectat 40 trens i 15.000 passatgers. Un cop s’ha restablert el servei en els dos punts on hi ha hagut invasió de vies, Renfe ha indicat que els retards s’aniran reduint progressivament, encara que en algunes línies n’hi haurà fins al final del servei.

Des de Renfe també s’indica que prestar un servei alternatiu general per carretera era «manifestament impossible» perquè la invasió de vies, «totalment prohibida», fa molt difícil cap previsió. Finalment, la companyia ferroviària subratlla que es «inviable» donar cobertura en hora punta a les diferents línies de Rodalies que poden resultar afectades en una circumstància com aquesta tenint en compte la gran dispersió de l’afectació amb nombroses estacions intermèdies.


Comentaris

envia el comentari