IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dues menors vietnamites viuen quatre dies a l'aeroport de Barcelona

Els fets van tenir lloc durant el passat mes de desembre | Les noies van ser allà sense documentació i sense bitllets fins que les va parar la policia

Terminal 1 de l'aeroport del Prat | Panoramio

L'aeroport del Prat ha estat escenari d'una situació molt curiosa que, un mes després, encara presenta molts interrogants. El passat 27 de desembre un agent va localitzar dues menors de tretze anys vietnamites que intentaven entrar de manera il·legal a la zona de vols europeus. Les nenes, que es trobaven en un estat de confusió i plorant, van explicar a la policia que feia quatre dies que vivien a l'aeroport barceloní però no van revelar més detalls, segons ha informat El País. El fet que no parlessin anglès encara va complicar més la investigació dels Mossos d'Esquadra, que encara segueix oberta. AENA tampoc ha pogut aportar una explicació sobre els fets i com ha estat possible que la policia espanyola, que s'encarrega del control de fronteres, ni cap treballador de l'aeroport no s'hagués adonat d'aquesta situació.

Les menors tenien diners, que els van permetre subsistir soles durant els quatre dies, i quatre telèfons mòbils. Els Mossos d'Esquadra sospiten que provenien d'un vol internacional que tenia com a destí final un tercer país no europeu, però els agents encara no han pogut aclarir si es tracta d'un cas d'immigració il·legal o de tràfic d'éssers humans. Mentrestant, les dues nenes resten sota la tutela de la Direcció General d'Atenció a la Infància (DGAia) en un centre d'acollida.


Comentaris

envia el comentari