IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Dues persones mortes a conseqüència de l'onada d'incendis a Galícia

Han quedat atrapats per les flames

Dos personas han muerto calcinadas dentro de su vehículo.
Dues persones han mort calcinades dins del seu vehicle. | Cedida

Un total de 14 incendis superen les 20 hectàrees calcinades a Galícia i, en concret, dos d'ells —el que es va iniciar en Ponteareas i el que afecta Montederramo i Vilar de Barrio— són grans incendis, és a dir, superen les 500 hectàrees calcinades. Aquests focs ja han provocat les primeres víctimes, dues persones que han quedat atrapades per les flames dins de la seva furgoneta a Nigrán. Segons informa la Consellería do Medio Rural a través del seu pergil de Twitter, l'incendi que afecta l'Ajuntament d'aquest municipi ha obligat a desallotjar la parròquia de Parada.

Imagen del incendio que se ha iniciado esta madrugada.
Imatge de l'incendi que s'ha iniciat aquesta matinada a Pontevedra. | Cedida

 

El foc de Ponteareas afecta 1.500 hectàrees i el de Montederramo 600. En concret, l'incendi que es va originar a Ponteareas (Pontevedra), que afecta també els municipis limítrofs de Redondela, Pazos de Borbén i Soutomaior, ha obligat a decretar, com a mesura preventiva i a la parròquia de Padróns, la situació 2 per proximitat del foc a nuclis de població. En l'extinció d'aquest incendi, que continua sense controlar, han treballat fins al moment dos tècnics, quatre agents, 13 brigades, 15 motobombes, sis pales, tres helicòpters i tres avions. Fins a la zona s'han desplaçat la conselleira do Medio Rural, Ángeles Vázquez, i el vicepresident de la Xunta, Alfonso Rueda. Un element que està dificultant les tasques d'extinció és la proximitat de focs procedents de Portugal, amb una gran virulència, que obliguen als mitjans de Galícia a intervenir per frenar el seu avançament en territori gallec.

Per la seva banda, per fer front als altres dos focs que han obligat a decretar la situació 2 d'alerta —el registrat en la parròquia de Donís, a Cervantes (Lugo), i el que té lloc a la d'Oseira, en Sant Cristovo de Cea (Orense)— s'han mobilitzat 12 agents, 39 brigades, 15 motobombes, dues pales, 13 helicòpters i dos avions, en el primer dels casos; i un tècnic, dos agents, tres brigades, tres motobombes, un helicòpter i un avió, en el segon. 

Imagen del incendio que se ha iniciado esta madrugada.
Imatge de l'incendi que s'ha iniciat aquesta matinada. | Cedida

A més d'aquests focs, que són els que més preocupen i en els quals va caldre decretar la situació 2, a Galícia estan actius i superen les 20 hectàrees d'afectació els següents: a la Corunya, el de Boiro-Guareixis; a Lugo, el de Friol-Xía, Cervantes-Cereixido, Cervantes-Noceda, Paradela-Paradela, Samos-Renche, Antas de Ullas-Areas i Triacastela-Triacastela; a Orense, Piñor-Coiras i Lobios; a Pontevedra, Gondomar-Morgadáns i Nigrán. En les últimes hores, han quedat controlats o estabilitzats una desena de focs de més de 20 hectàrees i van ser extingits altres cinc, però el nombre total de registres, des d'aquest dissabte, supera els 80.

Imagen del incendio en Chandebrito.
Imatge de l'incendi a Chandebrito. | Cedida

 

Per la seva banda el Ministeri de l'Interior ha decretat la situació operativa 1 a Galícia com a conseqüència de l'onada de focs que pateix la comunitat i, sobretot, la província de Pontevedra. Així ho ha publicat el ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, al seu compte de Twitter: «Avions i efectius d'@UMEgob i @mapamagob ajuden a extingir els incendis de Galícia. Declarada la situació operativa 1 a la comunitat». En concret, el ministre es refereix als avions i efectius de la Unitat Militar d'Emergències (UME) i del Ministeri d'Agricultura i Pesca, Alimentació i Medi ambient. Fonts de la Consellería do Medio Rural han explicat que l'activació de la situació operativa 1 a Galícia permet que la comunitat pugui emprar mitjans extraordinaris, és a dir, els mitjans de la UME.

 


Comentaris

envia el comentari