rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

ARA MATEIX

Tercer dia consecutiu amb grans retards a Rodalies

Dunia, la nena de 15 anys que podria perdre les dues mans per una malaltia rara

Va intentar recórrer a la Vall d'Hebron de Barcelona, però no tenien l'equipament necessari
Unes mans amb el síndrome de la pell amb la síndrome de la pell de papallona | Cedida

 

Un cas d'allò més consternador i alarmant ens arriba de Màlaga. La Dunia, una nena de 15 anys de la localitat malaguenya d'Alhaurín de la Torre, fa diversos anys que lluita contra una malaltia rara amb la qual va néixer: l'Epidermólisis Ampollosa.

 

Des de 2011, així mateix, la família de la menuda porta buscant un hospital que, tard o d'hora, pugui fer-se càrrec de la seva malaltia. Aquesta, anomenada popularment com la síndrome de pell de papallona, podria acabar provocant que la nena perdés les mans

 

I és que la pell de la petita Dunia pateix greus alteracions, malformacions i cremades a causa de la malaltia. El temps, però, no juga al seu favor, ja que la pell comença a envoltar-li els dits impedint-li dur a terme qualsevol moviment.

 

Dunia podria perdre les mans per la síndrome de pell de papallona

En Carlos, el pare de la menor, ha anat passant per diversos hospitals de la geografia espanyola, tot i que la resposta ha estat sempre negativa. «La meva filla podria perdre les mans per sempre», ha assegurat el mateix pare a 'Diario Sur'. 

El pare, així mateix, relata que va acudir a l'Hospital Matern Infantil de Màlaga per demanar una operació per a la seva filla. «Ens van posar en llista d'espera i quan van decidir operar-la no van voler fer-se càrrec perquè el cas estava molt avançat», explica el progenitor de la nena mentre explica que després va optar per anar a l'Hospital Virgen del Rocío de Sevilla.Molts problemes per l'anhelada operació

El pare, finalment, ha explicat que va obtenir l'anhelat sí a Barcelona. Els metges de l'hospital Vall d’Hebron es van comprometre a tractar a Dunia: «Al maig de 2017 lliurem les proves que ens van demanar i ens van dir que es reuniria un consell per avaluar la situació».

 

Tot i això, el pare explica que no tenien l'equip necessari i, per la qual cosa, tampoc van poder operar a la menor. La ruta, així mateix, va continuar fins a l'hospital de la Fé, a València.

 

Va ser en aquest espai on van optar per operar-la, però explica que va sorgir un gran problema: «Volien operar-la en ple estiu, un període totalment malaurat perquè les altes temperatures poden fer que les cures durin mesos i causar greus infeccions».

Les greus conseqüències de la seva malaltia

En rebutjar-ho, el pare explica que «em van dir que era un desagraït». Consternat, aquest finalment explica: «Porta molt temps esperant, sense ni poder moure les mans».

 

 «Hi ha dies que no pot ni agafar el bolígraf a l'institut», tanca el pare per explicar el suplici que viu la seva filla.