URGENT

Cancel·len vols a l'Aeroport del Prat pel coronavirus

El Blue Whale, el joc mortal de moda a les xarxes socials i que ja ha arribat a Catalunya

A Rússia s'ha produït una onada de suïcidis relacionats amb aquest passatemps
El joc de la balena blava provoca cents de suïcidis arreu del món | Noticia al día

 

Una menor de 15 anys de Barcelona ha estat ingressada per practicar un dels jocs més perillosos del moment: el Blue Whale. Aquest joc consisteix a imposar diferents regles a les xarxes socials que els seus participants han de complir obligatòriament. El primer pas sol ser mutilar-se les extremitats per dibuixar una balena blava, encara que el joc augmenta gradualment la seva intensitat. Algunes de les proves són passar tot el dia veient pel·lícules de terror o despertar-se sempre a les 04.20 hores de la matinada. L'últim i definitiu pas arriba el dia 50, quan els adolescents s'han de suïcidar.

Aquesta perillosa moda ha generat una onada de suïcidis de joves adolescents a Rússia. Dues noies de 15 i 16 anys es van llançar des de la catorzena planta d'un edifici; una altra de 15 anys es va llançar d'un cinquè pis; i una altra noia de 14 anys es va llançar a les vies del tren. La investigació dels cossos policials ha pogut esbrinar que totes aquestes morts tenen en comú el joc Blue Whale, que en català significa balena blava.

 

Segons ha informat 'Metro News', una de les noies de 15 anys, Yulia Konstantinova, havia penjat una imatge d'una balena blava a les xarxes socials, al costat de la paraula «fi». La seva amiga de 16 anys, Veronica Volkova, també havia escrit a les xarxes «el sentit està perdut... fi» justa abans de suïcidar-se. La policia russa sospita que aquest joc podria haver provocat més de 130 suïcidis d'adolescents en els últims anys, sobretot en el cas de joves vulnerables o amb problemes.

 

Veronica Volkova i Yulia Konstantinova són dos de les noies que van acabar amb les seves vides per culpa d'aquest joc.  | East2West