IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El brot de xarampió a Barcelona suma un cas nou i s'estudien tres més

Els afectats són adults d'entre 24 i 47 anys, tot i que també hi ha un nen de vuit anys i un altre de quinze malalts

Imatge d'un menor amb xarampió | Arxiu

El brot de xarampió a Barcelona, relacionat amb un cas importat de Xina a principis de gener, ha sumat un nou cas als dotze ja confirmats i l'Agència de Salut Pública de Barcelona (ASPB) estudia tres més com a «probables». Salut Pública de Barcelona ha anunciat aquest dimarts que ha registrat un total de 22 casos sospitosos d'estar relacionats amb el brot de xarampió, dels quals tretze han estat confirmats, ha informat l'ASPB en un comunicat.

La recerca epidemiològica continua oberta i s'ha recomanat al personal dels centres sanitaris que estiguin alerta davant possibles nous casos de xarampió. Els afectats són adults d'entre 24 i 47 anys —excepte dos nens de vuit anys i 15 mesos d'edat— que no estaven vacunats o bé ho estaven però de «forma incompleta». Entre les persones que han contret el virus hi ha personal sanitari, fet que «obliga a recordar als professionals la necessitat de vacunar-se, així com d'extremar la vigilància i la prevenció a l'entorn assistencial», ha dit l'ASPB.

L'ASPB ha recordat que la vacunació sistemàtica s'aplica als nens a l'edat de 12 mesos i també amb tres anys, per la qual cosa «el nivell de cobertura vacunal és elevat i la protecció, molt alta». Davant un cas sospitós, l'ASPB contacta amb l'afectat per realitzar una enquesta epidemiològica, facilitar mesures diagnòstiques per confirmar el cas, realitzar la intervenció necessària i avaluar els contactes. Cada any, Salut Pública estudia i intervé en més de 190 brots de diferents malalties infeccioses, moltes d'elles vacunables.


Comentaris

envia el comentari