El cadàver de la dona assassinada a Getafe va estar al seu pis durant dos dies

L'assassí va confessar el crim dos dies després
El crim va tenir lloc en el número 1 del carrer de l'Oeste, a Getafe| CatalunyaDiari.cat

Paco, de 71 anys, i Raquel, de 63 anys, eren parella des de feia gairebé deu anys. Els dos vivien amb una vintena de gats en el número 1 del carrer de l'Oeste, a Getafe. Un lloc que quedarà marcat per l'horror des de la matinada de dimarts passat, 1 d'agost, quan Paco va assassinar a punyalades la seva parella. «No vam sentir res», ha explicat un veí en un reportatge d''El Español'. El tràgic episodi de violència masclista no ha sorprès la gent amb qui compartien el dia a dia: «No sé què va haver d'aguantar Raquel, però va haver de ser molt dur. Aquí, al barri, tots saben que li pegava», explica una veïna.

L'assassí ja tenia dos antecedents per maltractaments entre el 2011 i el 2012. Tot i que les denúncies es van retirar i la seva parella es va negar a rebre l'ajuda que l'Ajuntament de Getafe li havia ofert per assessorar-la i donar-li suport. Segons expliquen els seus veïns, Raquel, la víctima, era bastant introvertida i no solia relacionar-se amb la gent del barri. Per la seva banda, Paco feia anys que vivia al domicili i freqüentava habitualment els bars dels voltants o algunes discoteques de la localitat. «Aquesta nit —la del crim— va venir Paco i es va demanar un cubata, i em va dir que pagar quatre euros era molt car», confessa la propietària del bar de la cantonada. Es va acabar la consumició i se'n va anar a casa, sense que ningú no sabés què passaria.

 

Paco va matar la seva dona a punyalades i la va deixar abandonada dos dies al pis, al costat de la vintena de gats que vivien amb ells. No obstant això, Paco no va canviar la seva actitud i res no feia preveure el que acabava de passar. «Dimarts a la nit ens va convidar a un parell de cerveses i ens va dir que se n'anava de festa al carrer de Goya, a Madrid, que hi havia molt bon ambient. Aniria sol i coneixeria més gent», expliquen en un altre bar proper. Poques hores després, a les 5.10 hores de dimecres passat, 2 d'agost, Paco es va presentar a la comissaria de Getafe i va confessar el crim. Els agents van dirigir-se al lloc i van confirmar la mort de Raquel. Una protectora es va emportar els gats en gàbies; mentrestrant, l'assassí segueix detingut a l'espera de passar a disposició judicial.Comentaris

envia el comentari