El capità del Costa Concòrdia es converteix en un supervendes cinc anys després del naufragi

Ha venut més de 20.000 còpies del llibre on explica la seva experiència

Imatge de Francesco Schettino, capità del Costa Concòrdia | cedida

Avui 13 de gener es compleixen cinc anys des que el creuer Costa Concòrdia, un vaixell de proporcions gegantesques, es va enfonsar davant la costa italiana, deixant 32 persones mortes i 64 ferides, a més de provocar nombrosos danys en el medi ambient. El seu capità, Francesco Schettino, és l'únic acusat de causar el desastre, però cinc anys després encara no ha entrat a la presó malgrat haver estat condemnat. I el que és més increïble: amb el llibre Le vertià sommerse (les veritats submergides), en el qual explica la seva experiència al capdavant del creuer enfonsat, Schettino s'ha convertit en un supervendes a Itàlia, amb més de 20.000 còpies venudes del llibre i treballant ja en les seves reedicions.

Tal como explica El Mundo, Schettino és considerat l'únic responsable de la tragèdia, i està acusat i condemnat per homicidi múltiple, abandonament de la nau i danys al medi ambient. De fet, el capità va incomplir la normativa marinera per la qual s'exigeix al capità de qualsevol vaixell que sigui l'últim a abandonar-lo, amb la resta de la tripulació i passatgers ja fora de perill. Schettino va abandonar el vaixell a dos quarts d'una de la nit, amb prou feines tres hores després del xoc de la nau, quan encara quedaven passatgers intentant escapar del vaixell.

El judici va començar al juliol del 2013, un any i mig després del naufragi, i Schettino va ser condemnat a setze anys de presó, però gairebé dos anys després de la sentència encara no ha estat empresonat per no ser una sentència ferma, que en última instància haurà de passar pel Tribunal Suprem italià. De moment, i fins que la justícia decideixi condemnar-lo definitivament, Schettino seguirà lucrant-se explicant la seva experiència al capdavant del Costa Concòrdia, i ja prepara noves reedicions del seu llibre i fins i tot la seva publicació en altres idiomes.


Comentaris

envia el comentari