MÉTEO

Catalunya en alerta per una perillosa gota freda

El castell inflable de Caldes de Malavella estava mal subjectat i tenia una cremallera oberta

El restaurant va comprar l'inflable de segona mà a un firaire
Imatge després de l'explosió del castell inflable a Caldes de Malavella | CatalunyaDiari.cat

 

El propietari del restaurant Mas Oller, Jaume Matas, ha explicat als Mossos d'Esquadra que va comprar l'inflable de segona mà a un firaire. El castell estava subjectat només amb dos dels sis ancoratges i tenia una de les cremalleres oberta. Cal recordar que l'atracció va sortir disparada 40 metres i va provocar la mort d'una nena de 6 anys i ferides a sis nens, que evolucionen favorablement.

Segons informa 'La Vanguardia', el model de castell inflable havia d'estar subjectat per sis ancoratges, i només en tenia subjectats dos. Els responsables del restaurant van utilitzar unes cordes i un parell d'arbres dels extrems de l'esplanada per lligar l'atracció. La hipòtesi de la causa de l'accident és que durant el muntatge de l'inflable no es va tancar una de les dues cremalleres laterals que la instal·lació té per buidar l'aire quan es vol recollir l'estructura. Aquestes cremalleres estan cobertes d'una lona, segellades amb vetes adherents, i durant la instal·lació no es van adonar que una de les cremalleres no estava tancada. La veta, però, va mantenir tancat el sistema de l'aire fins al passat diumenge. El tancament no va aguantar la pressió pel pes i es va obrir, l'aire va sortir de cop i el castell va sortir disparat en direcció contrària.

 

Diumenge, al restaurant Mas Oller, hi havia amb altres tres amics el cap de l'Hospital Trueta de Girona, Pere Oliveres. Els va tocar una de les taules de la terrassa coberta, al costat de l'esplanada on hi havia instal·lat el castell inflable. Oliveres va explicar els fets. «Vaig trucar a l'alcalde i li vaig explicar la situació. En un no res teníem ambulàncies, policies locals, mossos i helicòpters, però l'espera es feia eterna. No arribaven. Va ser horrible. Terrible», va afegir emocionat, com la mare d'una de les nenes ferides, que repetia una vegada i una altra: «Que vinguin ja, sisplau, que vingui ja l'ambulància, que la perdem!». Casualment, també hi havia dues infermeres. Es van encarregar de les primeres maniobres, es van acostar als dos petits més greus i es cuidaven de netejar-los la boca perquè poguessin seguir respirant.

🔴 Ara pots rebre els avisos del tall de carreteres al teu correu. Fes clic aquí!

Comentaris