YOUTUBE:

🎥Els millors vídeos i directes al canal de Youtube de CatalunyaDiari. ➡Segueix-nos GRATIS punxant aquí. T'ESPEREM!

'El Chicle' demana un atenuant per confessar l'assassinat de Diana Quer

La defensa busca acreditar que la jove va morir per causa involuntària per tal de reduir la condemna de l'acusat a dos anys i mig

'El Chicle' demana un atenuant per la confessió, després d'haver mentit, en moltes ocasions, sobre la mort de Diana   | El Español

Després de mentir una i una altra vegada sobre la mort de Diana Quer, José Enrique Abuín, conegut com 'El Chicle', demana la condemna de dos anys i mig de presó per la confessió de la mort de la jove. Des de la seva detenció per l'assassinat de Diana, 'El Chicle' no ha afirmat cap fet verídic sobre què va passar amb la mort de Diana. Ara, la defensa de l'acusat demana un atenuant per haver confessat la mort, segons informa 'El Español'.

En un primer moment, Abuín va assegurar a la Guàrdia Civil que havia atropellat la jove accidentalment. Més endavant, la seva versió dels fets va canviar i va dir als agents que el cos es trobava en un descampat, mentre que realment estava amagat en el pou d'una nau industrial.

El darrer relat d''El Chicle' per explicar la mort de Diana Quer és totalment diferent. Aquesta vegada ha confessat que va asfixiar la jove de forma accidental, ja que la va confondre amb una firaire. Segons la confessió, José Enrique Abuín robava gasoil dels camions dels firaires. Va veure com una jove s'acostava, la va confondre amb una firaire, es va tirar sobre seu i la va agafar tan fort, que la va asfixiar i va provocar la seva mort.

'El Chicle' hauria matat Diana Quer de forma accidental | Cedida

 

'El Chicle' remarca haver asfixiat la jove

L'escrit d'aquesta nova versió, que ha entregat la defensa al Jutjat d'Instrucció número 1 de Ribera, explica una versió que contrasta amb diverses proves del sumari. Aquesta vegada, l'acusat afirma haver confós Diana amb una «dona de raça gitana» a qui estava robant combustible dels camions d'una fira ambulant.

Abuín explica que va pressionar el cap de la jove per por a ser delatat i «sense ser conscient de la pressió que estava exercint». Quan va ser conscient dels fets, la jove ja havia caigut al terra d'esquenes i amb els ulls oberts. «La noia no es movia i tenia els ulls oberts». L'escrit afegeix que va ser llavors quan «li va donar diverses palmades a la cara per veure si reaccionava i en comprovar que estava morta, va agafar el cadàver en braços i el va portar corrent fins on estava el seu cotxe».

Dos anys i mig de condemna per homicidi imprudent

Amb aquesta nova versió dels fets la defensa de l'acusat pretén demostrar que la jove va morir per causa involuntària i, per tant, demanen que 'El Chicle' sigui jutjat per homicidi imprudent i no per assassinat.

D'altra banda, l'escrit de la defensa reconeix que Abuín va amagar el cos despullat, en un pou ocult d'una nau industrial, «per por que quedessin pels o altres vestigis seus que poguessin identificar-lo». Així doncs, la defensa manté la petició de pena de només dos anys i mig, mentre que la Fiscalia i l'acusació particular, que representa a la família de la jove, demanen presó permanent revisable per l'assassí confés.


Comentaris

envia el comentari