ÚLTIMA HORA

🚄 Una avaria entre Sants i Plaça Catalunya provoca retards a les línies R1, R3 i R4

El circuit de kàrting de Fernando Alonso, en el punt de mira després de la mort de Gonzalo Basurto

La seva construcció va suposar la inversió de 10 milions d'euros públics i avui es gestiona a través d'una fundació privada

Imatge del pilot Fernando Alonso | AS

Continua la polèmica al voltant del circuit de kàrting de Fernando Alonso, on el passat 23 d'abril va tenir lloc el tràgic accident en el qual un nen d'11 anys, Gonzalo Basturdo, moria víctima d'un accident mentre conduïa un dels vehicles. A un any de la seva inauguració, el somni de Fernando Alonso s'ha convertit en l'epicentre de les crítiques i en objecte de debat per als professionals i aficionats de l'automobilisme, els quals segons 'El Confidencial' arriben a expressar opinions molt diferents sobre el circuit.

D'una banda, estan els qui opinen que el traçat de la pista del circuit és molt arriscat i perillós i critiquen que el Principat d'Astúries hagi donat llum verda al projecte del pilot asturià sense auditar el projecte. D'altra banda, ens trobem amb els partidaris que el kàrting compleixi una funció social en impartir un curs gratuït d'educació viària per als estudiants de Primària i que reben més de 7.000 nens a l'any. A més, justifiquen que el museu rep uns 60.000 visitants a l'any i que un centenar de socis fan ús dels circuits. No obstant això, les dades contrasten amb una imatge buida del lloc i les declaracions arreplegades pel mitjà, en les quals un taxista assegura que mai ningú li havia demanat anar al circuit d'Alonso tot i que l'opció d'arribar al complex en transport públic és bastant limitada. I és que el debat gira al voltant del cost de la instal·lació que, dissenyada pel mateix Fernando Alonso, va suposar una inversió de 10 milions d'euros provinents de diferents fons públics. A més, el Principat va cedir a una fundació formada per la família del pilot la gestió d'aquestes instal·lacions, una cosa que el Consejo para Otra Función Pública en Astúries (en les seves sigles, COFPA, organització dedicada a denunciar els abusos en obres i contractacions), descriu com «una instal·lació esportiva finançada íntegrament amb diners públics que ha de destinar-se obligatòriament a un servei públic i no a l'activitat privada d'una fundació».

Més concretament, la fundació està presidida per José Luis Alonso Fernández, el pare del pilot i al costat d'ell, la seva tieta, María del Pilar Alonso Fernández, qui exerceix com a vocal al costat del 'manager' de Fernando Alonso, Luis García-Abad Martínez. Al costat d'ells també es troben l'advocat d'Alonso, Roberto Álvarez Martínez, qui si bé no figura dins del patronat, fa les funcions de secretari, així com el director general d'Esports i el conseller d'Educació i Cultura del Principat d'Astúries.


Comentaris

envia el comentari