El crim de Sant Joan Despí, un més de la guerra oberta entre dominicans a Barcelona

Els Mossos ho relacionen amb l'assassinat de la Meridiana, del dia 1 de gener

Imatge d'agents de la policia científica a la zona del crim de Sant Joan Despí. | TVC

Aquest dimecres a la tarda els Mossos d'Esquadra van trobar el cos sense vida d'un home amb un tret el cap, la cara tapada i les mans lligades en un descampat de Sant Joan Despí. Totes les alarmes es van encendre quan es va confirmar que l'home trobat mort era de nacionalitat dominicana. Fa mesos que Barcelona viu en una guerra entre clans d'aquesta nacionalitat i els assassinats s'han anat repetint els darrers mesos. Encara hi ha alguns d'aquests assassinats que no s'han pogut resoldre. El més conegut, el del dia 1 de gener d'aquest 2017. Un desconegut va matar una persona disparant a boca de canó contra un altre que estava a l'interior d'un cotxe en un carrer proper a la Meridiana. En aquella ocasió, els Mossos d'Esquadra ja van relacionar aquell crim amb la guerra oberta entre bandes llatines a Barcelona. Els investigadors creuen que la venda de droga i el control del carrer són els motius d'aquesta sagnant competició.

Els investigadors treballen amb diverses hipòtesis per explicar-se l’assassinat de la Meridiana i també el d’aquesta setmana, una de les quals seria una possible venjança per un crim similar ocorregut el passat mes de novembre a l'Hospitalet de Llobregat i encara no resolt. En aquella ocasió, la matinada del 28 de novembre, un home, de 36 anys i també dominicà com les víctimes, va ser trobat mort per arma de foc dins d'un vehicle aparcat al barri de la Florida, a l'avinguda de Catalunya, just després de la intersecció amb el carrer de la Primavera. També relacionat amb bandes llatines, i concretament de nacionalitat dominicana, el passat 22 d'abril del 2016 també va morir a trets un home a la zona del Paral·lel de Barcelona, i des d'on la policia catalana també està estirant el fil. A la ciutat, a part d'aquest que hi va haver l'altre dia, s'han registrat cinc tiroteigs semblants tots protagonitzats per bandes dominicanes. Aquest nou assassinat confirma que la capital catalana està fora de control. 

Meridiana, sense resoldre

Totes les línies d'investigació creuen que l'assassinat del primer dia de l'any a Barcelona, el de l'avinguda de la Meridiada, va ser part de la guerra oberta entre bandes llatines a la ciutat de Barcelona. El botxí, que encara no ha estat detingut, podria ser un assassí professional. Les investigacions segueixen obertes i els Mossos Esquadra esperen poder acabar-lo detenint però ara per ara encara no hi ha avenços destacables, fet que encara fa créixer més la por i la tensió entre la colònia dominicana a Barcelona.


Comentaris

envia el comentari