El gihadista detingut a Alcanar confessa que volien atemptar contra la Sagrada Família

Ha declarat aquest matí a l'Audiència Nacional
La cèl·lula gihadista planejava atemptat contra diversos monuments barcelonins, com la Sagrada Família | Cedida

 

La fiscal de l'Audiència Nacional, Ana Noé, ha sol·licitat aquest dimarts l'ingrés a la presó incondicional i sense fiança per a Mohamed Houli, el ferit a l'explosió d'Alcanar i el primer dels quatre vinculats als atemptats de Barcelona i Cambrils que han declarat davant del jutge de l'Audiència Nacional, Fernando Andreu. Segons fonts presents a l'interrogatori, Houli ha ratificat tot el que s'ha dit davant els Mossos d'Esquadra: que el grup preparava un o diversos atemptats més grans, en localitzacions com la Sagrada Família . Les citades fonts han indicat que el detingut ha respost a totes les preguntes que se li han formulat per part de la fiscal i que estan relacionades amb els fets previs als atemptats de Barcelona, com per exemple quina relació tenien els morts i ell en l'explosió d'Alcanar amb la resta d'integrants de la cèl·lula gihadista.

El sospitós ha ratificat durant l'interrogatori del jutge i la fiscal, que ha durat una mica més d'una hora, el que ja va explicar davant els Mossos d'Esquadra durant els cinc dies d'arrest incomunicat a Barcelona després dels atemptats, segons han assenyalat les fonts consultades. Segons va indicar la policia catalana, Houli havia aportat informació valuosa per a la investigació dels atemptats. L'avenç de les perquisicions va confirmar que el grup terrorista estava planificant des d'Alcanar «un o diversos» atemptats a Barcelona de forma imminent. De fet, els Mossos situen la casa de la localitat tarragonina com a escenari on es preparaven els explosius per cometre aquests atacs. Segons fonts presents a l'interrogatori, la cèl·lula gihadista havia planejat atemptar contra monuments importants de la ciutat de Barcelona, entre els quals hi ha la Sagrada Família, símbol de la ciutat i de la religió cristina. 

 

Així, Houli, que va ser detingut a l'hospital quan s'estava recuperant de les ferides que li havia provocat l'explosió, ha dit al jutge i els fiscals de l'Audiència Nacional que la cèl·lula gihadista que va atemptar a Barcelona i Cambrils planejava un atemptat més gran que es va frustrar després de la detonació a la casa d'Alcanar, on es van trobar més d'un centenar de bombones de butà.

 

L'advocat demana la llibertat d'Houli

Després de finalitzar la declaració d'Houli, l'advocat defensor del sospitós ha sol·licitat per a ell la seva llibertat, encara que amb la imposició de mesures cautelars. Per contra, la Fiscalia ha demanat que el jutge decreti presó incomunicada i sense fiança. Després de l'interrogatori del sospitós, que ha finalitzat sobre les 14.10 hores, el titular del Jutjat Central d'Instrucció número 4 ha ordenat una pausa fins a les 15.00 hores, moment en què els advocats d'ofici de tots els sospitosos han tornat a la sala de declaracions.Comentaris

envia el comentari