El govern diu que l'espanyol desaparegut a Londres pot estar «sedat»

D'altra banda, Zoido ha assegurat que l'altre espanyol que va resultar ferit lleu a l'atac terrorista està «en bon estat»

Ignacio Echeverría, de 39 anys | Cedida

El ministre de l'Interior, Juan Ignacio Zoido, ha demanat aquest dilluns «tranquil·litat» als familiars de l'espanyol desaparegut a Londres després de l'atemptat terrorista, al mateix temps que ha apuntat que «pot estar» entre els ferits que van ser atesos després de l'atac. «Hi ha molts ferits que han estat intervinguts i que estan sedats després de la intervenció. Només han passat 48 hores», ha manifestat Zoido en declaracions a la cadena SER quan li han preguntat per on podria ser Ignacio Echeverría, de 39 anys, a qui encara no han pogut localitzar des que el van veure per última vegada aquest dissabte en un dels llocs on es va produir l'atemptat.

El ministre de l'Interior ha afirmat que el fet que l'espanyol pugui estar «sedat» pot ser el motiu pel qual no s'hagi posat en contacte amb la seva família. En qualsevol cas, ha posat èmfasi en el fet que des del Ministeri d'Exteriors, l'ambaixada i el consolat espanyol a Londres s'està treballant per poder trobar-lo: «Esperem que estigui en les millors condicions possibles», ha afegit.

La família va explicar que, al moment de l'atemptat, Ignacio tornava de patinar en un parc amb els seus amics quan van veure com un home apunyalava una dona a la zona de Borough Market, al costat del London Bridge, i Ignacio es va parar per ajudar-la i es va enfrontar a l'agressor. 

Des de l'últim cop que el van veure, ni la família ni els seus amics no han aconseguit contactar amb ell ni trobar-lo als hospitals, malgrat que ja s'han posat en contacte amb el consolat espanyol, la policia britànica, els hospitals de la zona i l'HSBC (l'empresa on treballa el desaparegut) per comunicar el fet. Segons va explicar la família, Ignacio anava probablement indocumentat, ja que tornava de fer esport i potser no portava el seu carnet d'identitat. Mesura aproximadament 1,75 metres i anava vestit amb pantalons texans, sabatilles de marca Vans negres i jersei fosc, i amb una cadena d'or.

Una germana del desaparegut, resident també a Londres, ha intentat visitar els hospitals on s'està atenent els ferits de l'atemptat per trobar-lo però, segons expliquen els familiars, les instal·lacions estan acordonades i no han pogut accedir encara ni han rebut cap confirmació sobre si la identitat d'algun dels ferits es correspon amb la seva.

D'altra banda, Zoido ha assegurat que l'altre espanyol que va resultar ferit lleu en l'atac terrorista està «en bon estat» malgrat les lesions que té «al pit, al canell i a la cama». «Volia recuperar-se com més aviat millor perquè tenia un examen», ha dit Zoido, després d'afirmar que el govern va estar ahir en contacte amb ell.


Comentaris

envia el comentari