El jove sord i cec que va viatjar d'Erasmus denuncia el tracte de Rynair

L'estudiant critica que la companyia aèria li va negar l'assistència

Javier García Pajares, primer estudiant sord i cec a fer l'Erasmus | EuropaPress

Javier García Pallers és el primer estudiant sord i cec que ha realitzat un Erasmus a Londres. A través de les xarxes socials ha denunciat que Rynair li ha negat l'assistència en el vol de retorn a Madrid el proper 21 de desembre impedint que pogués viatjar sol. L'única resposta que ha rebut per part de la companyia aèria ha estat comprar un altre bitllet a un acompanyant pel mateix preu que va pagar pel seu comprat fa un mes.

Després d'aquest fet, l'estudiant ha registrat una petició a la plataforma Change.org per aconseguir el suport necessari i sol·licitar al Parlament Europeu que es reguli la normativa per defensar els drets de les persones sordes i cegues i la seva llibertat i independència. En només tres dies la sol·licitud ha rebut més de 2.200 suports. Javier tenia reservats els bitllets des de fa un mes i va anar divendres passat, 16 de desembre, quan va trucar per telèfon per sol·licitar l'assistència. Segons explica l'estudiant, en saber la seva condició li van dir que no podia viatjar sol per «raons de seguretat».

La companyia li va enviar un correu amb els requisits per poder viatjar sol: «ser capaç, sense cap ajuda d'usar el bany, alimentar-se i administrar medicines». Encara que Javier va al·legar complir-los tots, no van canviar d'opinió justificant tenir problemes de comunicació. Finalment, Javier ha decidit triar una altra companyia aèria i declara que no li importa que Rynair es quedi amb els seus diners, li importa que es quedin amb la seva llibertat. Segons Europa Press, des de la companyia lamenten «qualsevol inconvenient causat» i defensen que van oferir «diverses opcions en un esforç per resoldre aquest assumpte, totes elles declinades pel client».


Comentaris

envia el comentari