El jutge retira el passaport de Nadia per evitar que els seus pares la treguin del país

També demana tots els informes mèdics per comprovar si la campanya de donacions va ser una estafa

Imatge de Nadia amb els seus pares, Fernando i Marga. | Família Blanco Garau.

La polèmica al voltant del cas Nadia, la nena d'Organyà (Lleida) que pateix tricotidistrofia, augmenta. El jutge de la Seu d'Urgell vol saber què ha passat amb la campanya de recaptació de diners per ajudar a curar aquesta malaltia estranya que pateix la menor. Per aquest motiu, amb l'objectiu d'arribar fins al fons de la qüestió, ha reclamat el passaport de la nena i ha tornat a demanar tots els seus informes mèdics per saber si va viatjar a l'estranger i quin és el seu estat de salut real.

  

  

El pare de Nadia, Fernando Blanco, va aconseguir 153.000 euros de donacions que, teòricament, havien de ser destinats a la curació de la nena. Però va saltar l'alerta i es va obrir una investigació per descobrir si es tractava d'un frau. Durant els últims dies, l'home ha fet unes dures declaracions en què deia que en lloc de portar la petita als Estats Units perquè la visités un metge, la va dur a diversos curanderos. A més, Blanco també va acceptar que havia exagerat l'estat de salut de Nadia «perquè tenia por de perdre-la».

Estava previst que Blanco assistís al programa Espejo Público del passat dimecres per donar totes les explicacions necessàries sobre el cas, però finalment es va fer enrere i qui es va posar en contacte amb el programa va ser la mare de la nena. La dona va justificar l'absència del seu marit al plató en una situació d'última hora. «Estava a Madrid, però ha tornat a casa després que li hagi escrit un missatge, perquè m'ha posat molt nerviosa en saber que els Mossos d'Esquadra l'estaven buscant», va explicar i ha afegit «vull demanar disculpes i que se sàpiga que estem tornant els diners».

 

La mare de Nadia va explicar a Espejo Público que «simplement, l'error va ser exagerar la història», però que la nena està malalta de veritat i que en aquest aspecte no han mentit. Sobre els metges estatunidencs, la dona assegura que s'hi van posar en contacte, però no hi ha indicis que aquesta afirmació sigui certa. Cal destacar que el pare ja va ingressar a la presó l'any 2001 per complir una condemna de quatre anys per apropiar-se 120.000 euros de l'empresa on treballava, segons informa El País. Ara, si es demostra que han utilitzat la seva filla per aconseguir diners, tant ell com la seva dona podrien enfrontar-se a una pena de sis anys de presó, a més de la pèrdua de la custòdia de la menor.


Comentaris

envia el comentari