IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El llapis de memòria dels Pujol aparegut recentment conté centenars d'arxius sobre els negocis de la família a diversos països del Tercer Món

El disc dur extern va aparèixer mentre la policia «ordenava calaixos i armaris»

El llapis de memòria podria fer un gir en el cas Pujol. | Cedida

El llapis de memòria que ha aparegut recentment referent al cas Pujol conté centenars d'arxius sobre les operacions de la família a països com el Senegal, Gabón, Ghana, Jamaica o el Marroc. El disc dur extern, com ja va informar 'CatalunyaDiari.cat', es va trobar mentre la policia «ordenava calaixos i amaris» i es va posar en mans de l'Audiència Nacional. Segons les dades a les quals ha tingut accés 'El Mundo', els arxius trobats es remuntarien fins al 1998 i farien referència a iniciatives empresarials fins ara inèdites. 

Entre els arxius hi ha una carpeta amb la col·lecció de cotxes de luxe de Josep Pujol Ferrusola. | ACN

 

De la informació obtinguda del llapis de memòria en destaca el projecte que fa referència a la construcció d'un centre per realitzar transfusions de sang a Gabón en què es busca la col·laboració amb una empresa especialitzada en làmines d'impermeabilització de grans infraestructures públiques. A més, també crida l'atenció una carpeta anomenada 'cotxes', en què Jordi Pujol Ferrusola documentava detalladament la seva col·lecció de vehicles de luxe. Entre els quals figuren un Porsche 356 i un altre 911, un Lotus Elan, un Lamborghini Miure, un Ferrari o un Jaguar MK2.

La procedència d'aquesta informació és encara un misteri, ja que en les nombroses ocasions que el jutge José de la Mata, encarregat del cas, ha demanat explicacions a la policia sobre on s'havia trobat l'objecte, els agents han donat versions diferents i contradictòries. Així doncs, l'aparició d'aquest llapis de memòria podria posar en risc el sumari. De moment el magistrat ha decidit anul·lar la part de la causa afectada pel disc dur davant la sospita que procedeixi d'informació piratejada dels ordinadors de la família Pujol.

Els projectes destapats giren entorn de la societat Ibadesa, controlada per Jordi Pujol Ferrusola i Jordi Puig Godés, germà de l'exconseller de CiU, Felip Puig. Aquesta entitat s'ha dedicat a dur a terme projectes a l'exterior amb finançament governamental i també inclou a l'empresari José Herrero, a qui la policia considera el testaferro de la família catalana.

A més, també apareixen comunicacions amb M. Ghallab, un intermediari marroquí que ja va utilitzar Pujol fill per intentar aconseguir un contracte ferroviari al país i en el qual també participava un íntim amic del rei emèrit Joan Carles I. A més, el dispositiu inclou acords signats amb el govern africà i presentacions de l'empresa destinades al «president», als «ministres de Finances i Infraestructures» i al «director general d'Electricitat» del país.


Comentaris

envia el comentari