ÚLTIMA HORA

👉 La Covid-19 segueix retrocedint a Catalunya, però les hospitalitzacions no s'aturen

URGENT

❎ El TSJC inhabilita el conseller d'ERC Bernat Solé

El manresà que va extorsionar un empresari bagenc, condemnat a dos anys i onze mesos de presó

L'home, que ha reconegut els fets, no haurà d'ingressar a la presó perquè li han commutat la pena per 210 dies de treballs en benefici de la comunitat

El condemnat ha acceptat l'autoria dels fets. | CatalunyaDiari

El jutjat penal número 2 de Manresa ha condemnat aquest dimarts a dos anys i onze mesos de presó un veí de la capital del Bages, de 63 anys, per haver extorsionat un empresari de Monistrol de Calders i exigir-li el pagament de 100.000 euros. L'home també ha estat condemnat per un delicte de tinença il·legal d'armes, ja que tenia a casa seva sis armes de foc, més de 1.300 projectils en perfecte estat d'ús i també armes prohibides, com navalles, una defensa elèctrica o un tirador. Aquest dimarts s'ha celebrat la vista de conformitat, en què l'home ha reconegut els fets. La fiscalia, l'acusació particular i la defensa han premiat que el delinqüent hagi acceptat els fets i la reparació del dany, perquè ja ha entregat 1.700 euros del total de 4.300 que se li han imposat en concepte de responsabilitat civil. Per aquest motiu, han acceptat que se li substitueixi la pena de presó per un total de 210 dies de treball en benefici de la comunitat.

Els fets es remunten el novembre del 2015, quan l'empresari sortia de casa seva amb el vehicle. Segons l'escrit del fiscal, l'acusat va apropar-se a la víctima per ensenyar-li un cartell on hi deia que no tenia diners, però tot seguit va mostrar-li una arma de foc, sense que s'hagi pogut determinar si era simulada o de veritat. Davant d'aquest fet, la víctima va poder fer una maniobra evasiva i fugir del lloc. 

Uns mesos més tard, concretament a partir del 4 de desembre de 2015 fins a finals d'abril de 2016, l'empresari va rebre un total de cinc cartes de l'acusat on l'amenaçava perquè li fes una entrega d'una suma de 100.000 euros. Les cartes anaven acompanyades d'expressions per atemorir-lo i l'amenaçava de fer-li mal a ell i la seva família si es posava en contacte amb la policia o feia cas omís a les seves reclamacions. A banda de les cartes, l'acusat també va enviar diversos missatges de text a l'empresari on li donava instruccions sobre com havia de ser l'entrega dels diners.

La víctima, però, va denunciar els fets als Mossos. El 5 de maig de 2016 la Unitat Central de Segrestos i Extorsions, juntament amb el Grup Especial d'Investigació, van organitzar un dispositiu per atrapar l'extorsionador in fraganti en una zona apartada de Navarcles. L'acusat va apropar-se fins a la zona del llac on, suposadament, l'empresari havia dipositat els 100.000 euros que li reclamava l'extorsionador. Els agents van sorprendre l'home quan accedia al lloc on suposadament hi havia els diners amagats i van poder-lo detenir.

L'home, que ja va estar ingressat a la presó de forma preventiva, evitarà tornar-hi, ja que la fiscalia, l'acusació particular i la defensa han arribat a un acord mitjançant el qual, l'extorsionador, que ha acceptat els fets, haurà de dur a terme 66 dies de treballs en benefici de la comunitat pel delicte d'extorsió en grau de temptativa. A més, no es podrà apropar a la víctima a un radi de 1.000 metres durant dos anys. Per altra banda, l'home també haurà de fer 144 dies de treballs en benefici de la comunitat per un delicte de tinença il·legal d'armes. Per últim, l'home haurà d'indemnitzar la víctima amb 4.030 euros. D'aquests, l'acusat ja ha entregat 1.700 euros, de tal manera que només queden pendents 2.330 euros.


Comentaris

envia el comentari