El ministre d'Interior francès, Gérard Collomb, confirma que els terroristes van viatjar a París abans dels atemptats

Els serveis francesos han assegurat que no tenien controlada la cèl·lula terrorista
Els Mossos d'Esquadra observant el vehicle dels terroristes | Cedida

 

Les investigacions de les autoritats avancen a un ritme vertiginós i —després d'haver abatut a Younes Abouyaaqoub— ara els recursos es destinen a saber el rerefons de l'atemptat. Com ha informat 'La Razón', amb l'objectiu d'abocar llum sobre el tràgic succés, el ministre francès d'Interior, Gérard Collomb, ha reconegut durant una entrevista a la ràdio-televisada per BFMTV i RMC que els terroristes havien viatjat a París abans dels atemptats a Catalunya. «Va ser un viatge d'anada i tornada extremadament ràpid», tot i que assegura que li consta que els terroristes havien arribat a la capital francesa per «treballar».

Collomb també ha aprofitat per confirmar que l'Audi dels terroristes va ser detectat per excés de velocitat. Un vehicle que segons 'Le Parisien', va ser el mateix que van utilitzar els cinc gihadistes per perpetrar l'atemptat a Cambrils. El rotatiu francès descriu que la detecció va produir-se el 12 d'agost a la zona d'Essone, al sud de París i que hi havia quatre persones dins el vehicle. Segons fonts policials només es va tractar d'un «simple pas per França» i asseguren que no estaven identificats com a cèl·lula terrorista. Altres fonts asseguren a 'Le Parisien' que els terroristes van arribar a Essone el dia 11 d'agost.

 

Per altra banda, Collomb ha assegurat que les forces de seguretat franceses sabien que havien arribat a la regió parisenca i li ho van transmetre a les autoritats espanyoles. Gérard Collomb ha assegurat que des de l'atac, els serveis secrets de França han establert cooperació estreta amb els serveis espanyols. El ministre d'Interior espanyol, Juan Ignacio Zoido, es desplaçarà demà a París per tal de formalitzar un dispositiu de cooperació en la formació de gendarmes i guàrdies civils.Comentaris

envia el comentari