IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El misteri de l’home trobat mort després de 32 anys desaparegut

Fonts policials asseguren que no existeix cap indici de criminalitat

Carretera a Vallirana, lloc de la desaparició d'Antonio Urquizu | Cedida

Difícilment es podrà conèixer com va morir Antonio Urquiza. El seu cadàver va ser trobat el passat 25 de setembre en una zona boscosa de Cervelló, 32 anys després de la seva desaparició. Segons informa La Vanguardia, s'ha pogut saber que les restes òssies trobades corresponen a aquest home, però es desconeixen les causes de la mort i si hauria estat assassinat com sospita la seva família.

«Ara mateix no hi ha cap indici que ens porti a pensar que la mort té un origen criminal», asseguren els Mossos. Tot i això, la policia catalana vol esgotar totes les vies d'investigació i encara no ha retornat el cadàver a la família per a ser enterrat. El fet que els ossos estiguin tan malmesos per haver estat tant de temps a la intempèrie dificulta enormement la capacitat de trobar alguna pista.

Les restes mortals van ser trobades la passada tardor per Agustí Roig, un home que va decidir donar una volta pels terrenys de la seva finca per on mai hi havia passat. El cos es trobava a quatre metres de la carretera que envolta la finca, estès de cap a peus recolzat damunt d'una pedra. Era un esquelet al qual li faltaven uns quants ossos, però encara conservava part d'una camisa de quadres, unes botes amb cordons i un carnet de conduir malmès que van facilitar la seva identificació.

Els forenses van poder esbrinar que Antonio Urquiza havia mort el mateix dia de la seva desaparició i havia quedat amagat per uns matolls a pocs metres de la carretera, fent que ningú el veiés, tot i haver buscat per la zona els dies posteriors a la desaparició. Els Mossos d'Esquadra van prendre mostres de saliva a dos dels fills de la víctima i van poder confirmar la identitat del cadàver a través d'una prova d'ADN.

La família sospita que hauria estat assassinat, ja que el dia de la seva desaparició havia de cobrar més d'un milió de pessetes d'indemnització del seu cap, a qui li havia guanyat un plet per falta d'assegurança laboral treballant com a paleta. Els cossos policials estan investigant si aquesta versió podria ser veritat malgrat el mal estat de les restes que dificulten la investigació. En el cas de trobar indicis de criminalitat, els Mossos procedirien a resoldre el cas, tot i que a l'estar prescit després de tants anys el responsable de la mort d'Antonio Urquiza no podria ser detingut i la seva responsabilitat penal ja estaria extingida.


Comentaris

envia el comentari