URGENT

🔴 Caos a Barcelona per la caiguda d'una palmera a la Diagonal

El músic barceloní BeGun torna a Espanya després de tres dies empresonat als Estats Units per un «error de visat»

Ha difós un vídeo a les xarxes socials per denunciar la situació i advertir altres artistes

 

El músic barceloní BeGun ha tornat a Espanya després d'estar tres dies empresonat als Estats Units per un «error de visat», segons ha difós l'artista en un vídeo publicat a les xarxes socials. «Aquesta ha estat la nostra experiència als EUA de Donald Trump. De lluny, han estat les 75 hores més denigrants i humiliants que mai hem viscut tant, el Marcel com jo. Passarà molt de temps abans que torni a trepitjar aquest país», ha dit.

 

«Aquest és el meu record dels Estats Units, el país de la llibertat. Porto gairebé quatre dies incomunicat i tenia unes ganes de parlar brutals. Acabo d'arribar a l'aeroport de Madrid i ens ha passat una història bastant tremenda que val la pena explicar», relata en aquest vídeo. Segons explica, la seva intenció era viatjar a Ponce, localitat al sud de Puerto Rico, però van tenir «mala sort perquè en arribar a la duana» es van trobar «amb el Capità Amèrica», un agent que els «va denegar l'entrada per un error de visat, una ximpleria».

 

A més, continua narrant: «Els americans funcionen a força de bons i dolents, i en aquest moment vam ser declarats poc més que terroristes. Ens van ficar en una sala, vam estar 24 hores en un 'zulo' com si fóssim autèntiques rates. No teníem dret a comunicar-nos amb l'exterior». Passat un dia sencer, BeGun assegura que no podien més amb la «tortura psicològica»; per això van decidir queixar-se, una cosa que, lluny d'ajudar-los, va fer que els encadenessin «mans i peus amb cadenes físiques de metall» i els portessin «a una presó federal sense haver comès cap delicte».

«Ha estat una experiència horrible. Tot el que veiem a les pel·lícules pel nostre delicte, que va ser intentar anar a tocar una hora a Puerto Rico. Hem passat tres dies en un 'zulo', com si fóssim traficants d'òrgans. L'ambaixada no ens ha fet ni cas. Després d'aquesta 'fantàstica' experiència acabo d'arribar a l'aeroport», apunta. El vídeo de BeGun acaba amb un avís: «Gravo aquest missatge per advertir els meus companys músics del nostre país. Tingueu moltíssima cura amb els Estats Units perquè un error mínim us pot portar a una experiència tan desagradable com la que hem viscut el Marcel i jo. Mai no m'havia sentit tan denigrat. Tot per un error administratiu que ni els federals s'explicaven».