El nou bitllet de 50 entrarà en circulació el dia 4 d'abril

El Banc Central Europeu realitza aquests canvis per reforçar els elements antifalsificació

Imagen del nuevo billete de 50 euros | EspañaDiario.es

El pròxim 4 d'abril es posaran en circulació els nous bitllets de 50 euros. El bitllet ataronjat s'actualitza per incloure nous elements de seguretat que dificultin la falsificació. Segons el diari 'El País', per familiaritzar als usuaris i professionals amb la nova denominació, el Banc Central Europeu ha iniciat aquesta setmana una campanya informativa sobre el nou bitllet, amb la publicació de vídeos i l'enviament de fulletons explicatius a tres milions de punts de venda de tota Europa. La nova denominació manté els colors i els motius principals, però incorpora algunes novetats.

En el nou bitllet de 50 euros, el mapa dels països membres s'actualitza, afegint a Malta i Xipre. En els laterals, les sigles del BCE s'inscriuen en 10 idiomes, en comptes de cinc, i la paraula «euro» està escrita en alfabet ciríl·lic, a més de llatí i grec. El dissenyador escollit per a l'actualització del bitllet ha estat l'alemany Reinhold Gerstette. Aquest nou aspecte del bitllet ja s'ha donat en els de 5, 10 i 20 euros, tots ells pertanyents a l'anomenada 'Serie Europa', la segona sèrie que emet el BCE des de la posada en circulació de l'euro l'any 2002.

Aquesta nova sèrie inclou diversos elements de seguretat per fer més difícil el treball als falsificadors. Entre ells, destaca la finestra transparent en el qual s'insereix un holograma amb el retrat d'Europa, visible des de tots dos costats del bitllet. Segons el BCE, és un important avanç a la tecnologia de bitllets, que dificulta encara més la seva falsificació. El retrat d'Europa també està present en una nova marca d'aigua en un lateral. Igualment, el paper incorpora un número maragda amb la denominació, que canvia de color en inclinar-ho i que substitueix a l'antic número de to ataronjat. També incorpora unes noves línies en relleu a les vores esquerre i dret.

Segons les estadístiques del BCE, el bitllet de 50 euros és actualment el més falsificat, amb un 42,5% del total, després que desaparegués l'antic disseny del bitllet de 20 euros i s'actualitzés amb els nous trets. Igualment, el bitllet de 50 és el més utilitzat. Més de 8.000 milions de bitllets en circulació, prop d'un 45%, són de cinquanta. El BCE recomana per detectar falsificacions el mètode «Toqui, miri, giri». En tocar, han d'apreciar-se els elements en relleu; en mirar, la nova finestra transparent i la marca d'aigua; i en girar, el canvi de color del nombre amb el valor del bitllet en verd maragda.

Després de l'entrada en circulació, el pròxim 4 d'abril, de la 'Serie Europa' dels bitllets de 50 euros, li tocarà el torn als de 100 i 200 a finals del 2018. Els bitllets de 500 ja no es renovaran, ja que el BCE va decidir al maig de l'any passat que es deixessin d'imprimir.


Comentaris

envia el comentari