El pare de Nadia, a la presó

El jutge ha deixat a la mare en llibertat però sense custodia

Fernando Blanco amb la seva filla. | Arxiu

Després de la declaració del pare de Nadia Nerea, Fernando Blanco, fiscalia ha demanat presó comunicada i sense fiança per a l'home pels indicis clars de delicte greu, el risc de fuga i la destrucció de proves. Després d'unes hores, el jutge ha decretat presó provisional sense fiança per Blanco. Pel que fa a la mare de la nena, Marga Grau, ha començat a declarar pels volts de les cinc de la tarda als jutjats de la Seu d'Urgell i el jutge ha decretat treure-li la custodia de la nena, encara que la deixa en llibertat

  

Fernando Blanco ha arribat als jutjats de la Seu d'Urgell pels volts de les dotze de migdia i ell ha estat el primer de declarar davant de jutge. La mare ha arribat a la una de la tarda però a les quatre el jutge ha ordenat un recés per dinar i no ha estat fins poc abans de les cinc que han tornat als jutjats per iniciar la seva declaració.

Després d'haver detingut els pares de Nadia, els Mossos d'Esquadra segueixen investigant la presumpta estafa que haurien encapçalat amb l'excusa de la malaltia real que pateix la seva filla. Segons publiquen diversos mitjans aquest divendres, Fernando Blanco, el pare de la nena, hauria aconseguit recaptar 900.000 euros, dels quals ja s'havien gastat 600.000 euros. De fet, després de les primeres investigacions, han determinat que el lloguer de l'habitatge familiar, d'uns 1.000 euros mensuals, es feia des del compte en qüestió. 

Fernando Blanco, fugitiu i amb un gran tresor

Els diners de Blanco també els havia utilitzat per comprar-se un vehicle d'alta gamma, que explicava als veïns que era un cotxe d'empresa. La policia també hauria trobat articles de luxe, especialment rellotges, per valor de vora mig milió d'euros. L'home va ser detingut el passat 7 de desembre, després que hagués fugit d’un control policial a la Cerdanya que s’havia activat davant l’eventual risc de fugida. En el moment de la detenció l’home, de 52 anys i nacionalitat espanyola, portava 1450 euros en efectiu, dos rellotges i diversos dispositius electrònics, d’alta gamma, i una pistola de fogueig a més de cartutxos de rifle. Posteriorment els Mossos també van detenir la mare de la menor, de 44 anys i nacionalitat espanyola, a la comissaria de la Seu d’Urgell.

El mateix dia 7, prop de la mitjanit, els agents van dur a terme una entrada i escorcoll al domicili familiar de Fígols d’Organyà. Els policies hi van trobar 1845 euros en efectiu, 32 rellotges d’alta gamma valorats en 50.000 euros, una estilogràfica, un ordinador, tres tauletes electròniques i tres telèfons mòbils, tots d'alta gamma, a més de marihuana. A més, els darrers dies també s'ha sabut que Fernando Blanco ja va ser condemnat per estafa a quatre anys i deu mesos de presó l'any 2000, quan va estafar l'empresa distribuïdora de begudes per la qual treballava, arribant a embutxacar-se 20 milions de les antigues pessetes.


Comentaris

envia el comentari