El pare del copilot de Germanwings nega que el seu fill estavellés l’avió

Avui, 24 de març, fa dos anys del tràgic accident en què van morir 150 persones

Accident de Germanwings | Arxiu

El pare d'Andreas Lubitz, el copilot de l'avió de Germanwings que l'any 2015 es va estavellar contra els Alps francesos amb 150 passatgers, denuncia errors en la investigació i nega que el seu fill provoques «deliberadament» el tràgic accident. Segons el diari 'ABC', en el segon aniversari de la catàstrofe, Günter Lubitz, ha afirmat davant de diversos mitjans locals que hi ha moltes coses que no es van investigar «en absolut», potser perquè «no volien investigar-les».

El pare del copilot ha anunciat aquest matí, coincidint amb el segon aniversari de la tragèdia, que no hi ha cap prova fonamentada «que Andreas planeges una acció així», i acusa la premsa sensacionalista d'haver difós imatges falses del seu fill. «El nostre fill era una persona molt responsable. No tenia motiu algun per planejar un suïcidi i dur-lo a terme. Menys encara per arrossegar a la mort a 149 innocents», afirma el pare.

Segons les investigacions, el vol 4U9525 de Germanwings, filial de baix cost de l'aerolínia alemanya Lufthansa, que va enlairar-se des de Barcelona el 24 de març a les 10.10 hores amb destinació Dusseldorf, es va estavellar contra els Alps francesos per l'acció deliberada i suïcida del seu copilot. Enfront de les acusacions, Günter Lubitz també ha presentat un informe elaborat pel periodista i expert en aviació Tim van Beveren, en què recull en 16.000 pàgines les actes de les fiscalies de Düsseldorf, que va assumir les recerques a Alemanya, i l'anomenada Comissió Especial dels Alps, per part francesa.

A més, que la família del copilot Andreas Lubitz hagi presentat aquest informe coincidint amb el segon aniversari de l’accident, ha estat durament criticat per les famílies de les víctimes, la majoria de nacionalitat alemanya i espanyola. L’advocat d’un grup de familiar ha declarat: «No ens expliquem per què Günter Lubitz ha hagut de triar justament aquest moment per a la seva intervenció», i assenyala aquest fet com «una provocació».


Comentaris

envia el comentari