IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

El pederasta confés de Maristes diu que l'orde coneixia els abusos

L'home assegura que està desitjant que comenci el judici per posar al seu lloc el que ha fet

Escola dels Maristes de Sants - Les Corts | ACN

El pederasta confés del col·legi dels Maristes Sants - Les Corts, l'exprofessor d'educació física Joaquín Benítez, ha sostingut que la direcció del col·legi era conscient dels casos d'abusos en què havia participat. En una entrevista que El Periódico publicava aquest diumenge recollida per Europa Press, Benítez ha assegurat que el centre era coneixedor dels fets arran de la denúncia de la família d'un nen que havia estat víctima de tocaments al despatx del professor el 1990: «Els Maristes sí que coneixien la meva debilitat. Si m'haguessin fet fora llavors, jo ho hagués agraït».

Benítez ha afegit que les persones que coneixien els fets eren el director del col·legi i el director de la comunitat dels Maristes, que han negat les acusacions al diari El Periódico. «Estic desitjant que es faci el judici i pagar per posar al seu lloc el que he fet», ha manifestat, i s'ha mostrat preocupat per les insinuacions que vinculen el seu germà amb els fets. Sobre la reacció de la direcció del col·legi als casos d'abusos, Benítez ha destacat que des del centre creien que es tractava «de fets passatgers» perquè Benítez havia trencat recentment amb la seva actual parella.

«El director de la comunitat em va dir que no podia tornar a passar més. Em van donar un toc d'atenció molt important», i ha afegit que desconeix el total de casos en què presumptament hauria participat. Joaquim Benítez es troba a l'espera de judici per quatre casos d'abusos en diferents anys, després que el jutge hagi decidit arxivar altres tretze denúncies per considerar que ja estaven prescrites.


Comentaris

envia el comentari