El rei Joan Carles I es nega a envellir i reprèn les seves aficions

La vela i la caça són alguns dels hobbies que més gaudeix el rei emèrit

El Rei torna a caçar gràcies a un artefacte metàl·lic  | Reuters.

El bastó no li impedeix caminar i obrir-se pas entre el bullici que sempre l'acompanya. Joan Carles I segueix viatjant per tot el món, per descomptat, amb vols en jets privats que els seus amics i coneguts li cedeixen. A les places de toros, els estadis de futbol, ​​l'òpera i molts altres llocs, sempre en l'escena social, es pot veure al rei emèrit gaudint de, el que podríem anomenar, la seva jubilació. Tot i així, l'agenda oficial segueix aquí, però no ocupa gran part del seu temps. Per exemple, quan va representar a la Corona en les exèquies de Fidel Castro o en la signatura de l'acord de pau a Colòmbia.

El seu cercle proper assegura que està en plena forma malgrat els seus 79 anys i «està millor que fa deu», asseguren algunes fonts. Encara que, com diu ell, «sóc dos anys més jove que el Papa», tampoc pot prendre a la lleugera la seva vellesa, perquè ja s'ha portat més d'un ensurt, i d'una caiguda. El seu fill, el rei Felip VI, no dubta a trucar-li cada dia per preguntar al seu mentor sobre qüestions polítiques i assumptes d'Estat. Però el que de veritat li agrada al rei emèrit és la caça i la vela, i Joan Carles I ha tornat a agafar l'escopeta i a embarcar-se en el seu veler.

Tot i que la caça la dugui a terme amb cura, segons els seus amics, el Rei ja no està per saltar i córrer per la muntanya. S'asseu, espera que aparegui la presa, i fa sortir un artefacte metàl·lic del seu maluc que li serveix per donar suport al braç que subjecta el canó de l'arma. Aquest curiós invent és un disseny que es va fer exclusivament per al Monarca per la debilitat de la seva espatlla. Com la peça ortopèdica té alguna cosa de robòtica, els seus amics li diuen 'el caçador robocop' o 'l'escopeta metàl·lica'.


Comentaris

envia el comentari