El secretari de Podem Catalunya, Albano Dante, carrega contra La Marató de TV3

Assegura que «està patrocinada per tres empreses directament relacionades amb l’elusió i l’evasió fiscal a escala industrial»

El secretari general de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, a la roda de premsa del 2 de novembre de 2016 | ACN

Albano argumenta que La Marató de TV3 és un «rentat de cara», assegurant que la patrocinen empreses que no només evadeixen impostos, sino que contribueixen al frau fiscal.  «Resulta que les administracions, en comptes de perseguir el frau i la elusió fiscal a escala industrial, decideixen muntar una col·lecta ciutadana per pagar la investigació que necessita la societat. Resulta que la col·lecta, retransmesa en directe per la televisió pública catalana, està patrocinada per tres empreses directament relacionades amb l’elusió i l’evasió fiscal a escala industrial», assegura al seu blog.

«Aquest és el espai on a hores d’ara un munt de gent (entre ella uns quants diputats del Parlament) atenen les trucades de les persones que volen donar diners per a la investigació (...) Dues empreses que no destaquen precisament pel seu compromís amb el bé comú», seguia Fachin a la seva publicació.

D’altra banda el diputat de CSQP ha criticat el conseller Toni Comín per definir La Marató com un ‘verkami’: «És una pena acceptar que la investigació mèdica depengui de ‘verkamis’ i col·lectes. Abans tenien com a objectiu lluitar contra el frau i tenien el deure constitucional d’assegurar un ‘sistema fiscal progressiu’». El secretari d’economia del Govern, Pere Aragonès, també ha volgut replicar a Dante a través de Twitter.


Comentaris

envia el comentari