El 'vol de l'infern' de Ryanair a Madrid deixa als passatgers nou hores tirats

CatalunyaDiari.cat

 

Els passatgers d'un vol de Ryanair entre Marràqueix, al Marroc, i Madrid van haver de suportar un retard de nou hores, amb temperatures de més de 50 graus en l'avió i falta d'aigua. Segons relata 'Crònica Global', algun dels afectats va arribar a sofrir un desmai durant el trajecte que ja han sobrenomenat com el 'vol de l'infern'. Molts d'ells han reclamat davant la companyia i han qualificat l'experiència de «propera a la mort». La companyia s'ha disculpat, ha al·legat un «problema tècnic» i s'ha excusat afirmant que va oferir als clients «dos vals per a refrescs». Els fets es van produir el passat 15 juliol a l'enllaç que havia d'unir l'aeroport de Marrakech-Menés amb l'Adolfo Suárez Madrid-Barajas.

Un dels afectats, Jon Barroso explica els fets amb dramatisme: «Arribem amb tres hores d'antelació a l'aeroport i, després de passar els controls, vam veure que l'avió estava aparcat a la meitat de la pista. Fora estàvem a 47 graus», descriu. «En embarcar, allò era una sauna. La gent suava molt perquè l'aire condicionat no funcionava. Després de nombroses queixes a les hostesses, va sortir el pilot a informar que una vàlvula de conducció d'aire al motor estava espatllada», relata una altra de les passatgeres, María Pilar Graner.


La mateixa afectada explica que, malgrat la calor asfixiant i que l'avió volava durant un dia de molt sol amb 200 persones a bord, els membres de la companyia no van repartir aigua ni van deixar baixar als passatgers. «Una noia de darrere meu va entrar en atac de pànic. Vam haver de calmar-la. Al final, es van aixecar cinc o sis homes i van amenaçar d'obrir les escotilles d'emergència. Les auxiliars de vol van accedir llavors a obrir una porta», afirma Graner.

 

Després de baixar de l'avió, Ryanair va deixar tirats als passatgers durant nou hores mentre els operaris reparaven l'avaria. Finalment, els turistes van poder marxar de la capital del Marroc al voltant de les 23.30 de la nit. Preguntant a la companyia sobre el que va ocórrer en el vol FR7729, l'aerolínia ha indicat que l'aeronau va sofrir «un problema tècnic». Segons la línia de baix cost, mentre els enginyers de Ryanair treballaven per solucionar-ho, els clients van desembarcar de l'aeronau i se'ls va proporcionar a cadascun dos vals de refresc.


Els passatgers del vol afectats van arribar suadíssims i exhausts a Madrid. «El vol va ser horrible. Encara que era de nit i ja no feia tanta calor, l'asfíxia era sufocant. Vaig perdre tres quilos en aquest vol. En arribar a casa, el metge m'ha diagnosticat trombosi en les cames», ha assenyalat una passatgera de Calataiud, Zaragoza.