S'eleva a dinou el nombre d'afectats pel brot de sarna a l'hospital Santa Caterina de Salt

Són tretze professionals del centre i sis familiars seus | S'han tractat prèviament 59 treballadors més per precaució

Tretze dels afectats pel brot de sarna són treballadors de l'hospital i, els altres sis, familiars seus    | Cedida

El brot de sarna que feia saltar les alarmes a l'hospital Santa Caterina de Salt, a Girona, a finals de març,  no només continua actiu, sinó que n'augmenta el nombre d'afectats. Amb la detecció de deu casos més per part del Departament de Salut, la xifra s'eleva ja a dinou persones. A més, tretze són professionals del centre i els altres sis són familiars d'aquests treballadors, segons el 'Diari de Girona'.

L'Agència de Salut Pública de Catalunya ha tractat un total de 59 professionals de l'hospital que han estat en contacte amb els afectats, com a mesura preventiva per evitar que el brot s'estengui encara més. El centre ha previst també les mesures ambientals necessàries perquè la sarna no es propagui, com la neteja a altes temperatures de tota la roba que podria estar contaminada.

Una malaltia parasitària de la pell

La sarna és una malaltia parasitària de la pell que causada per un àcar microscòpic que viu a la capa superior de la dermis, on diposita els ous. També coneguda com a escabiosi, la sarna produeix una interna i severa picor molt molesta, especialment a la nit o quan la temperatura del cos augmenta. Provoca una erupció a la pell, així com butllofes que empitjoren quan els afectats no poden evitar rascar-se. 

Es propaga generalment per contacte directe amb la pell d'una persona afectada, fet pel qual el risc de contagi és elevat en les persones que conviuen amb el pacient o el tracten. De totes maneres, també es pot produir contagi de manera indirecta, per intercanvi de roba, tovalloles o llençols que hagi fet servir una persona afectada.

El tractament sol administrar-se directament a la pell, a través de cremes i locions per eliminar els àcars que provoquen la infecció, així com els seus ous, per tallar d'arrel la propagació de l'erupció cutània.

400 treballadors afectats en un hospital del Garraf aquest passat febrer

Ara fa un mes, el 12 de febrer, es va detectar un nou brot de sarna. En aquest cas, l'afectat va ser el centre sanitari Sant Camil, situat a Sant Pere de Ribes, al Garraf. El brot de sarna va arribar a afectar a 400 treballadors i va ser tot un problema per a l'hospital de referència de la comarca barcelonina que va tenir dificultats per cobrir el gran nombre de baixes que va registrar.


Comentaris

envia el comentari