ÚLTIMA HORA

💉 Pfizer endarrereix entre tres i quatre setmanes l'entrega de vacunes a la Unió Europea

Els cinc menjars que no has de tornar a tastar mai

Entre ells s'inclouen les begudes ensucrades i les gasoses

Noia beu una beguda amb alt contingut de sucres | Cedida.

Encara que sovint es diu que no hi ha menjars "bons" ni "dolents", més enllà dels patrons dietètics que diuen predir la teva salut segons el teu pes, els experts asseguren que hi ha aliments tan mancats d'elements nutritius que és millor evitar-los per complet. Aquí detallem una llista publicada pel diari The Sun sobre els pitjors aliments per a la teva nutrició i menjars que la teva salut no trobarà a faltar si esculls no tornar a menjar.

1. Refrescs

No hi ha sorpreses respecte a això. No solament els refrescs són una de les fonts més concentrades de sucres afegits en la dieta, arribant a tenir 13 cullerades de sucre en sol 600 ml, però són altament àcids i això afecta la nostra salut dental.

I si pensaves que les begudes light eren bones per no contenir sucre, encara que si edulcorants, hi ha una evidència que associa el consum de refrescs de dieta a l'augment dels nivells de glucosa en la sang, major apetit i antull d'aliments dolços, a més de sobrepès i obesitat. És aconsellable recórrer a l'aigua per hidratar-te i deixar de costat aquestes begudes.

2. Aperitius d'arròs

Mentre que l'arròs integral és un cereal que ofereix una sèrie de nutrients clau, l'arròs blanc processat que s'usa per a les galetes d'arròs concentra els midons en aquests aperitius, que eleven els nivells de glucosa en sang.

Solament 10 galetes d'arròs contenen més carbohidrats que dues petites llesques de pa integral. A més contenen MSG (monosodi glutamat) afegit, que s'utilitza per donar sabor a snacks amb sabor a barbacoa, pollastre i pizza.

3. Olis vegetals

Ara no parlem d'oli d'oliva verge extra, sinó d'olis barrejats i nomenats com a oli vegetal a les etiquetes dels aliments. No solament ofereixen menys nutrients que l'oli d'oliva verge extra, sinó que sovint l'oli primari en la mescla és oli de palmell, fet sobre greixos saturats, el tipus de greix que augmenta els factors de risc de malalties del cor

La tala de plantacions de palmell també estan causant molt dany al medi ambient. Els olis vegetals sovint es troben en altres productes com la margarina, la xocolata, etc. i no ens ofereix gens nutricionalment.

4. Productes congelats cuinats en el forn

Els aliments més populars en la secció de congelats del supermercat (pastissos de carn, croissants, etc.) no solament estan plens de greixos saturats, sinó també de grasses trans. Els greixos trans són particularment nocives per al cos i es formen en els aliments quan els olis vegetals s'escalfen a temperatures extremadament altes. Així que si cuinem els nostres propis aliments, pastissos i pastissos evitarem les grasses trans.

5. Pasta envasada

Si dónes un cop d'ull a la llista d'ingredients d'un paquet de fideus instantani o de pasta, veuràs el que conté. No solament estan plens de conservants, aromes i additius, sinó que també tendeixen a ser una gran Font de carbohidrats amb alt contingut de sal.

Una ració mitjana pot contenir més sal de la qual s'aconsella consumir en tot un dia, mentre que si vénen combinats amb salsa, tindran també alt contingut en greix i sabors. Sovint també se li afegeixen espesants, conservants, aromes i colorants per ajudar al fet que el menjar sembli casolana. La pasta fresca és la millor opció per donar de costat a aquests aliments.


Comentaris

envia el comentari