ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Els detalls del servei menjador de Zara Logística

Amancio Ortega ha menjat en alguna ocasió al menjador d'Arteixo

Amancio Ortega, l'home més ric d'Espanya. | Totalviral

 

Amancio Ortega és un dels empresaris més rics del planeta, ocupant sempre el top de persones adinerades de la revista Forbes. Amb les impressionants xifres de guanys que obté la seva empresa, Inditex, se suposa que els serveis que ofereix als treballadors han d'estar a l'altura. Economia Digital revela que el mateix empresari va compartir menú amb els altres assalariats en el menjador d'Arteixo i que va triar «patates a lo pobre», un plat curiós tenint en compte la fortuna que té Ortega. El servei menjador és un dels beneficis socials de l'empresa i ofereix menú per tan sols quinze cèntims d'euro a mossos de magatzem i caps d'equip, amb independència de la seva nòmina. Els treballadors amb llocs tècnics han de pagar un total de quatre euros per cada menjar en el cas que el seu sou superi els 34.500 euros anuals.

D'aquesta manera es produeix un repartiment equitatiu per un menú que no està exempt de qualitat: si així ho desitgen, els treballadors poden pagar 50 cèntims més per un wok de calamars o un combinat wellnes Grècia. Els plats varien cada dia i es pot escollir entre quatre primers, tres segons o dos plats de planxa. Zara també té en compte les calories que consumeixen els seus treballadors, ja que igual que altres empreses, el plat està marcat amb un semàfor que assenyala el contingut calòric. A pesar que aquestes dades puguin indicar un alt grau d'organització, Luis Leis, president del Comitè d'empresa de Zara Logística, assenyala que a vegades els menjadors estan «col·lapsats», i que ja s'han produït algunes queixes perquè «en alguns moments de l'any la qualitat baixava bastant».

En aquest Nadal el menjador d'Arteixo tindrà 115 usuaris més, tots treballadors eventuals contractats durant els últims dos mesos. La plantilla actual de Zara Logística ronda les 900 persones, i totes elles podran gaudir de la cistella de Nadal d'Inditex.


Comentaris

envia el comentari