ÚLTIMA HORA

🚨 Espanya marca el pitjor cap de setmana de la pandèmia: 93.822 nous contagis

Els dos mariners del pesquer El Fairell no són dins de l'embarcació enfonsada

El robot de Salvament Marítim capta les primeres imatges del pesquer enfonsat

La primera imatge del pesquer El Fairell, enfonsat al port de Barcelona. | Salvament Marítim

La recerca dels dos mariners del pesquer enfonsat a Barcelona el passat dilluns continua en marxa. La investigació d'avui era clau perquè un robot ha descendit sota el mar per inspeccionar l'embarcació i una de les hipòtesis apuntava que els cossos podrien ser en aquest indret. Però TVE ha informat que ha pogut saber que no ha estat així i dins del vaixell no s'han trobat els cadàvers dels dos homes. Aquest dijous el robot ROV Comanche de Salvament Marítim ha captat les primeres imatges del vaixell El Fairell enfonsat a uns 160 metres en aigües de Barcelona. El robot està instal·lat en el buc Clara Campoamor, que va salpar a les vuit del vespre d'aquest dimecres del Port de Barcelona, i que durant tota la nit ha realitzat diverses inspeccions al pesquer El Fairell.

El ROV Comanche està configurat per treballar fins als 1.000 metres de profunditat i l'energia i les ordres s'envien mitjançant un comandament a distància, a més de que els cables del ROV envien les dades recollides per càmeres fotogràfiques, sensors i sónar. El Clara Campoamor té un sistema de posicionament dinàmic que li permet mantenir-se en un lloc fix sense usar ancora, gràcies a les seves hèlixs principals i trasversales.

Segueix la cerca

Així mateix, el Centre de Salvament Marítim de Barcelona coordina la cerca dels dos mariners desapareguts del Fairell, un home de 34 anys de nacionalitat marroquina i un altre de 37 de nacionalitat senegalesa. Des de les 7.30 hores d'aquest dijous naveguen l'embarcació Guardamar Cal·líope de Salvament Marítim, les llanxes de Creu Vermella LS Mediterrània —que inspecciona la zona costanera des de Gavà fins a bocana nord —i LS Neptú— que cobreix la zona de Cementera Vallcarca a Gavà Mar.

Obren una investigació judicial per esclarir els fets

El jutjat d'instrucció 19 de Barcelona ha incoat diligències prèvies per un delicte d'imprudència en relació a l'accident d'un vaixell ocorregut aquesta setmana al Port de Barcelona. El magistrat ha citat demà a declarar, en qualitat d'investigats, el capità i el primer oficial —al ser els màxims responsables de l'embarcació. També s'estan fent diligències per tal d'esbrinar qui és la propietària del vaixell i l'asseguradora, segons ha informat el TSJC.  


Comentaris

envia el comentari