Els errors que ha comès Mercadona durant els últims anys

La cadena no para de créixer però, malgrat el seu èxit massiu, també ha comès errors que no han agradat als clients

Mercadona ha aconseguit pujar les seves vendes un 4% durant l'últim any. A més, la cadena de supermercats, ha augmentat els seus beneficis que, aquest any, ascendeixen fins als 636 milions d'euros. Malgrat aquest èxit massiu, l'empresa liderada per Joan Roig també ha comès alguns errors durant la seva història. Alguns d'ells van cabrejar molt als clients, com ara aquests:

- La fruita: Una de les rectificacions més grans de la història de Mercadona va tenir a veure amb aquest producte. En els seus primers anys de vida, els supermercats oferien una fruita d'una qualitat molt baixa, el que va generar un gran descontentament entre els consumidors. Malgrat això, el 2012, la companyia va rectificar i va decidir signar acords amb milers d'agricultors a tot Espanya. A més, recentment, han incorporat una màquina que permet fer suc de taronja natural en el moment.

La fruita de Mercadona deixava molt a desitjar durant els primers anys de funcionament del supermercat. | cedida

-La Carn: L'empresa ha trigat uns quants anys a afegir un taulell destinat a la carn. Al principi, Roig va apostar per vendre tots els productes carnis ja en una safata. No obstant això, en els últims anys, cada vegada més establiments compten amb 'El punt d'acabat' on es pot comprar producte al pes i on hi ha una persona que talla pernil.

Cada vegada més establiments compten amb carnisseria. | Cedida

 

- El peix: Un altre dels grans canvis de la cadena va ser el d'incorporar peixateries als seus centres. Al principi, Mercadona només venia peix en safata, però el 2014 van decidir canviar aquesta opció. Ara la majoria de supermercats de la marca compta amb peix al pes i dóna feina a uns 1.000 pescadors a tot Espanya.

Mercadona té ara més de 1.000 pescadors treballant per ells. | cedida

 

- Les faltes d'ortografia: La cadena de supermercats ha quedat retratada en diverses ocasions pels errors ortogràfics en els seus cartells. Aquest tipus de fallades no són tan sonades com les que es produeixen en els productes mateixos però, tot i així, alguns clients es molesten davant d'aquestes confusions, sobretot si el que està malament és el preu.

Hi ha faltes que no es poden perdonar. | cedida

 

- Les cremes: Mercadona es va veure enmig d'un gran conflicte per culpa d'algunes de les seves cremes. Concretament el supermercat va haver de retirar onze productes de les seves marques Deliplus i Solcare el 2012. La cadena es va veure obligada a prendre aquesta decisió després que el Ministeri de Sanitat descobrís que portaven productes químics que no s'han de barrejar.

Mercadona va haver de retirar onze de les seves cremes el 2012. | cedida

 

- El web: Fins i tot el director de Mercadona, Joan Roig, ha afirmat que el web de la cadena «és una merda». A més, ha anunciat que durant els propers anys, un dels objectius principals serà millorar la plataforma en línia.

El web de l'empresa és de molt baixa qualitat. | cedida

-Trucs amb els productes: En algunes ocasions no només Mercadona, si no diversos supermercats intenten estalviar costos sempre que poden. A les xarxes socials hi ha diversos exemples de com, Mercadona, intenta escatimar alguns grams dels seus productes, malgrat que a l'embolcall digui el contrari.

L'empresa intenta estalviar costos posant menys quantitat en els seus productes. | cedida

 


Comentaris

envia el comentari