IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

ÚLTIMA HORA

🚨 Catalunya es blinda amb tancament de fronteres i confinament per municipis els caps de setmana

Els experts confirmen que l'arròs conté arsènic

Aconsellen tenir cura especialment amb els nadons i els celíacs

L'arròs absorbeix l'arsènic de la terra i l'aigua mentre es conrea. | Cedida

Segons les dades obtingudes de diversos estudis sobre el tema, l'arròs és un dels aliments amb els índexs d'arsènic inorgànic més elevats. Malgrat aquesta alarmant afirmació, els experts asseguren que no és perillós per als adults, encara que recomanen evitar el consum excessiu en nens i persones celíaques.

Aquest tipus de verí està present de forma natural a la terra i a l'aigua. A causa d'això, l'arròs l'absorbeix mentre es conrea. Per eliminar aquest verí només cal cuinar-lo de forma adequada: cinc parts d'aigua per cada part d'arròs. Ángel Carbonell, investigador de la Universitat Miguel Hernández explica en declaracions a La Sexta: «En el cas dels nens, consumeixen molta llet i farinetes. La ingesta potencial que tenen d'arsènic és molt més alta. Cal posar atenció també als celíacs. Ells mengen productes molt més variats, però tots ells estan basats en farines d'arròs».

Tanmateix, els científics destaquen que l'arròs conreat en sol espanyol és un dels més segurs d'Europa, i puntualitzen que aquesta presència d'arsènic no és un impediment per seguir gaudint d'aquest aliment tan comú en la dieta espanyola.


Comentaris

envia el comentari