Els familiars del mariner senegalés del pesquer 'El Fairell' segueixen sense informació

En aquests moments, la família desconeix quina és la situació judicial i l'única informació que disposa és la que arriba per la premsa

Sekou Mané, el mariner senegalés mort | Facebook

Després de conèixer la tràgica notícia sobre la mort dels dos mariners del pesquer que es va enfonsar quan un petrolier rus l'envestís, un dels familiars va deixar un comentari en una de les notícies publicades pel diari 'El Periódico'. Segons informa, el missatge el va escriure Aba Bodiam denunicant la manca d'informació i de gestió del problema: «Hola. Som la família del mariner senegalès. No tenim informació, i no hi ha cap assistència de l'ambaixada d'Espanya. Què hem de fer? Gràcies». Aba és un familiar de Sekou Mané, el mariner senegalès mort, i va haver d'escriure al mitjà de comunicació després que li arribes una informació sobre el que havia succeït al port de Barcelona. En aquests moments, la família desconeix quina és la situació judicial i l'única informació que disposa és la que arriba per la premsa catalana o pels amics del mariner a la ciutat. 

Sekou Mané va vindre a treballar al pesquer per poder ajudar a la seva família a sobreviure a Bétanti, un poble a prop de la frontera amb Gambia on l'única activitat per subsistir és la pesca. Aba explica: «Tots els familiars es mantenen gràcies al sou de Sekou» perquè la majoria de dones viuen soles amb els seus fills esperant a final de mes la transferència que els marits envien des d'Europa. L'última visita que va fer Sekou va ser dues setmanes abans que el petrolier rus MID Volga 2 envestís al pesquer 'El Fairell', a tres milles nàutiques del port de Barcelona.

Actualment els familiars encara no saben on està el cos del difunt: «Ens connectàvem als diaris de Barcelona per saber què estava passant perquè ningú no ens deia res. Tampoc ajuda que les comunicacions a Bétanti siguin tan precàries. No sabem on està el cos de Sekou ni com avança la investigació». De moment, el jutge que porta el cas del petrolier rus ha decretat presó eludible amb una fiança de 50.000 euros per a l'oficial que exercia de timoner del petrolier, mentre que el capità ha quedat en llibertat provisional. A tots dos se'ls acusa de dos delictes d'imprudència greu.


Comentaris

envia el comentari