URGENT

Cancel·len vols a l'Aeroport del Prat pel coronavirus

Els legionaris tornen a desfilar a Palafolls i renuncien a fer-ho a l'Hospitalet de Llobregat

L'Ajuntament s'ha desvinculat de la desfilada
Els legionaris han desfilat pel barri de Sant Lluís de Palafolls | Twitter / @324cat

 

La Germandat dels Cavallers Legionaris de Barcelona ha tornat a desfilar pels carrers de Palafolls, al Maresme, durant la processó de Dijous Sant i s'ha desfermat la polèmica una altra vegada. L'Ajuntament de Palafolls (Maresme) ja es va desmarcar de la seca presència. En un comunicat, el consistori va remarcar que va autoritzar la Confraria de Sant Lluís i Santa Maria a fer un «acte religiós» i que no ha rebut cap petició explícita des del cos de legionaris. Per aquest motiu l'Ajuntament conclou que la presència dels militars a la processó és «responsabilitat exclusiva» de la Confraria, com a entitat organitzadora. Al mateix temps, el govern recorda que el Ple va aprovar una moció on es constatava el rebuig a la presència d'antics legionaris i cossos paramilitars en actes estrictament religiosos.

La processó ha sortit a dos quarts de vuit del vespre des del carrer, ja que el mossèn de Palafolls s'ha oposat a fer servir l'església, i ha seguit un recorregut circular pel barri de Sant Lluís. Els legionaris han desfilat amb el Crist de la Bona Mort, acompanyats dels portants de la germandat local amb la Santíssima Mare dels Dolors.

 

D'altra banda, on no han participat els legionaris aquest Dijous Sant és a l'Hospitalet de Llobregat. Ho havien fet els tres darrers anys amb la Parròquia de la Immaculada Concepció, si bé l'última Setmana Santa ho van fer organitzant una manifestació per rebatre la prohibició de l'Ajuntament de desfilar en format de processó. Aquest cop, però, la Germandat dels Cavallers Legionaris no ha sol·licitat desfilar a l'Hospitalet perquè té un acte programat a Barcelona el pròxim 22 d'abril.