rtc-config='{"urls": ["https://catalunyadiari.com/rtc_config?h=CANONICAL_URL&key=section_cd"]}'

Catalunya Diari

Telegram : +34 629 74 76 77

E-Mail: info@catalunyadiari.cat

SORTEIG

🥑 Guanya un completíssim lot de productes ECO BonPreu! És molt fàcil!!

Els Mossos alerten d’una estafa telefònica comesa per falsos treballadors de Microsoft

Han detectat deu casos a Barcelona i el Vallès on els suposats tècnics han defraudat més de 6.000 euros i robat dades personals
Imatge d'arxiu. | Mossos d'Esquadra

 

Els Mossos d’Esquadra alerten d’una estafa telefònica comesa per falsos treballadors de Microsoft amb l’excusa de solucionar un problema de seguretat als ordinadors de les víctimes. Els investigadors han detectat deu casos a Barcelona i al Vallès en els quals els suposats tècnics han defraudat més de 6.000 euros i robat dades personals dels usuaris. El modus operandi consisteix en què la víctima rep una trucada d’una persona de parla anglesa que s’identifica com a tècnic de l'empresa Microsoft. El presumpte tècnic informa a l'usuari que ha rebut missatges d'alerta procedents del seu ordinador de manera que truca per tal de solucionar el problema de seguretat que presenta l'equip. El ‘tècnic’ informa a la víctima que el seu PC ha estat infectat amb algun virus o malware i per tal d'arreglar-ho sol·licita accedir de manera remota a l'ordinador.

Un cop el fals tècnic té el control de l'equip existeixen dos tipus d’estafes. La primera consisteix en informar a l'usuari de la necessitat d'instal·lar uns programes que netejaran el seu l'ordinador, tasca per la qual l'usuari ha de pagar una quantitat de diners. En l’altra modalitat, el fals tècnic informa a l'usuari que per tal de solucionar el problema amb el virus o programa maliciós cal que es registri a la pàgina web de suport de Microsoft. L'estafador facilita un enllaç fraudulent que porta a una pàgina que suplanta l'original de suport. Aquest web és d'aparença similar a l’autèntic cosa que pot portar a l'engany a l'usuari. Llavors, la víctima facilita sense adonar-se credencials o informació personal que el delinqüent podrà emprar posteriorment de manera fraudulenta.

Els investigadors han detectat deu casos en els quals els falsos tècnics han estafat més de 6.000 euros a les víctimes. Els Mossos d’Esquadra recomanen que eviteu donar dades personals o claus d’accés a ningú i que abans de deixar accedir algun tècnic de manera remota al vostre ordinador, truqueu a la companyia per assegurar-vos que sigui veritat.

Clica aquí per rebre les últimes notícies d'actualitat. Gratis al teu mòbil!

🍅 Ets un apassionat de la cuina? Subscriu-te gratis al butlletí per rebre la recepta de la setmana al teu correu!

Comentaris