Els Mossos d'Esquadra conclouen que el crim de la Guàrdia Urbana de Barcelona va ser passional

L'autòpsia va determinar que l'agent va morir estrangulat

Mossos investigant al camí on s'ha trobat el cotxe cremant. | Gemma Sánchez

La investigació dels Mossos d'Esquadra conclou que el crim d'un agent de la Guàrdia Urbana de Barcelona, el cos del qual va aparèixer calcinat en una pista forestal vora el pantà de Foix, va ser passional. Així ho assenyala el sumari judicial al qual ha tingut accés 'La Vanguardia'. Segons els Mossos, els tres guàrdies urbans, la víctima i els dos detinguts, formaven part d'un triangle amorós que va acabar amb l'estrangulament d'un dels seus integrants. Actualment, la policia treballa amb dues hipòtesis. La primera indica que la detinguda Rosa Peral hauria assassinat la seva parella, Pedro R., i hauria demanat ajuda a l'altre detingut, amb el qual havia mantingut una relació anterior, per a desfer-se del cos. La segona possibilitat és que tots dos detinguts haguessin actuat acordadament des del principi.

Rosa Peral y Albert López, agentes de la Guardia Urbana de Barcelona | Cedida

 

Les sospites de la policia naixen a partir del fet que, tot i que el Pedro va estar cinc dies desaparegut, fins que es va trobar el seu cos calcinat, els dos agents de la Guàrdia Urbana detinguts van dormir aquest temps junts a casa de la Rosa. Els investigadors van deduir que aquest comportament indicava que l'Albert i la Rosa tenien clar que el Pedro no tornaria, fet que els implicava directament en el crim.

A més, les perquisicions de la policia assenyalen que la dona es va enviar missatges de mòbil a ella mateixa des del telèfon de la víctima per simular que aquesta estava viva. De fet, la matinada del dia 2, quan se sospita que els dos detinguts es van desfer del cadàver carbonitzat al maleter d'un cotxe al pantà de Foix, van agafar el mòbil de la víctima per donar un tomb pels voltants de la casa on actualment viu l'exmarit de Rosa, amb la voluntat d'intentar incriminar-lo, ja que tenia una mala relació amb el Pedro.

Els Mossos sortint, amb la sospitosa, del registre efectuat al seu domicili. | Gemma Sánchez

 

Durant la reconstrucció que els Mossos d'Esquadra van fer del crim, Rosa va descriure els cops de destral que l'Albert presumptament hauria propinat per assassinar a la seva parella. Aquesta destral mai va aparèixer, tot i que el detingut va admetre que en una de les trobades posteriors a la desaparició de la víctima va fer una barbacoa a casa de la Rosa Peral on va tallar llenya amb una destral. Una altra de les principals proves amb què treballen els Mossos és el resultat de l'autòpsia. L'informe forense apunta que tot i que el cos va aparèixer totalment calcinat, la causa de la mort va ser un «estrangulament manual». Això indicaria que va haver-hi una baralla prèvia a l'assassinat, tal com assenyalen totes dues hipòtesis plantejades. 

Tot i això, cal recordar que la unitat científica dels Mossos va trobar rastres de sang en una bota de la detinuda, en una tuberia i al jardí durant el registre que es va fer al xalet de Vilanova on vivia la detinguda. 


Comentaris

envia el comentari