Els Mossos d’Esquadra detenen la ‘banda d’Horta’ que ha portat a terme un gran nombre d’atracaments

En pocs mesos han assaltat restaurants, estancs, joieries, botigues de roba o salons recreatius

 

Els Mossos d’Esquadra han desarticulat una banda que havia protagonitzat l’última onada d’atracaments a la ciutat de Barcelona. Els primers fets que es recorden d’aquesta banda van sortir a la llum gràcies a un vídeo que va realitzar un veí de Gràcia. A les imatges es podia veure a quatre persones assaltant a mà armada i a plena llum del dia una botiga de compra venda d’or, tal com explica ‘El Periódico’. Aquest atracament es va produir el 22 de febrer. Una setmana després, van assaltar de forma violenta una joieria del districte de Sant Andreu.

Per llavors, el Grup de robatoris Violents dels Mossos d’Esquadra ja els hi seguia la pista. Els investigadors van trobar altres cops semblants, un realitzat el 23 de desembre i un altre el 31 del mateix mes. Al gener van detenir la seva activitat, que van reactivar al mes de febrer. Des del 23 de desembre, els Mossos els relacionen amb 14 cops diferents. Vuit a Barcelona, tres a Castelldefels, un a Sabadell, un a Terrassa i un altre a Badalona. Cal destacar que dotze dels catorze atracaments van ser a punta de pistola.

 

Entre els comerços que es troben en la seva llista d’atracaments apareixen tres botigues de compra venda d’or, dos salons recreatius, una casa d’objectes de segona mà, un estanc, una botiga de telefonia mòbil, una botiga de roba i quatre restaurants de menjar ràpid. El 4 d’abril van ser arrestats dos dels membres de la banda. El líder va aconseguir escapar mentre els Mossos van anar a buscar-lo a casa seva. La policia el va buscar durant sis dies i fins a la nit del 10 d’abril no el van trobar. Quan el van aconseguir trobar es va tornar a escapar en una persecució que es va produir per dins de les cases d’El Turó de la Peira i va acabar en una zona boscosa. Encara queden dos membres més joves per detenir, ja que continuen desapareguts.