Els Mossos d'Esquadra intervenen 21 rèptils al Moianès per no tenir la documentació reglamentària

Els agents van enxampar el propietari després de patir un accident amb el seu cotxe carregat de rates, l'aliment dels animals

Els agents van intervenir 21 rèptils sense la documentació corresponent | Mossos d'Esquadra

Els Mossos d’Esquadra van denunciar el passat 8 de març un home, de 26 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Sant Quirze de Safaja (Moianès), com a presumpte autor d'una infracció administrativa per la tinença de rèptils sense documentació. La investigació té un origen insòlit i es remunta a mitjans de febrer, quan els agents de trànsit va assistir a un accident on un dels cotxes implicats portava en el seu interior gran quantitat de rates blanques.

Davant de l'estranyesa dels fets, el propietari dels animals els va manifestar que eren per alimentar les serps que tenia en el seu domicili. A raó d'aquesta informació, els mossos de la Unitat Regional de Medi Ambient (URMA) van iniciar tot un seguit de gestions per trobar el parador de les serps i comprovar si la instal·lació així com la tinença dels animals complia la normativa vigent.

Finalment, el passat 8 de març es va fer una inspecció en un domicili, situat al municipi de Sant Quirze de Safaja, que acollia aquestes instal·lacions. Els agents van constatar que en dues habitacions hi havia diferents terraris amb un total de 24 rèptils dels quals 21 no tenien la documentació reglamentària per la seva tinença.

Serps, llangardaixos i dragons van ser comissats | Mossos d'Esquadra

 

Arran d'aquestes irregularitats els mossos van efectuar una acta de denúncia i van comissar els rèptils que no tenien la documentació corresponent. Concretament van intervenir una boa constrictor (Boa constrictor imperator), quatre pitons bola (Python regius), dos dragons barbuts (Pogona vitticeps), quatre serps guttata (Elaphe guttata), dos pitó Bronguersmai (Python brongersmai), quatre serps musel de porc (Heterodon nasicus), un varà (Varanus exanthematius), una serp Rei de Califòrnia (Lampropeltis getula californiae)  i dos llangardaixos platejats de Sudan (Gerrosaurus major).


Comentaris

envia el comentari