Els Mossos d'Esquadra investiguen la instal·lació d'un software fraudulent en més de 2000 taxímetres

Aquest programa informàtic està destinat a calcular el preu dels serveis realitzats pels taxistes

Els taxistes han pagat 20 euros per la instal·lació d'aquest software | Cedida

El cos dels Mossos d'Esquadra, de la Unitat d'investigació de Sant Martí investiguen dues empreses en relació amb la instal·lació d'un software fraudulent als taxímetres de més de 2.000 taxistes de la ciutat. Els Mossos han pogut determinar que dos treballadors d'aquestes empreses haurien instal·lat aquest software, que no era de la seva propietat, i que a més estava caducat, motiu pel qual han sigut investigats per un delicte contra la propietat industrial. Aquest programa està destinat a calcular el preu dels serveis realitzats pels taxistes segons els horaris, dies festius i qualsevol altra circumstància que modifica les tarifes.

La investigació s'ha dut a terme, després que l'empresa propietat d'aquest software detectés que un antic treballador havia obtingut il·lícitament aquest programa informàtic i l'estava instal·lant en els taxímetres dels taxistes de Barcelona, fent-se passar per un treballador de l'empresa oficial. Els investigadors han observat indicis suficients per considerar que aquestes persones, treballadores de dues empreses especialitzades, estaven utilitzant de manera fraudulenta aquest software, i que havien obtingut un important benefici econòmic.

Els taxistes afectats estan sent informats per part dels Mossos d'Esquadra, des de les mateixes instal·lacions de l'Institut del Taxi, i se'ls hi està oferint la possibilitat de presentar-se com a perjudicats dins del procediment judicial obert. Els taxistes han pagat per la instal·lació d'aquest software al voltant de 20 euros, que ara hauran de tornar a pagar per tal que l'empresa oficial els torni a instal·lar el programa.


Comentaris

envia el comentari