Els Mossos d'Esquadra triguen nou hores a localitzar el cos d'un motorista accidentat

Els fets van tenir lloc el 16 de novembre del 2016 a la C-31

Emergències va rebre fins a quatre trucades que alertaven d'un accident de moto i de la presència d'un cos a terra, estès entre dues barreres de seguretat. Els fets van tenir lloc el 16 de novembre del 2016. El sinistre es va produir a les cinc de la matinada, quan el Ferran Vinuesa circulava amb la seva moto per la C-31, en sentit Barcelona. Segons informa RAC 1, els agents van localitzar l'home al voltant de les dues de la tarda, tardant un total de nou hores. Com era d'esperar, la família de la víctima demana als Mossos que revisin i modifiquin els seus protocols d'actuació.

Un testimoni va trucar a Emergències en sentir un esclat i en veure hi havia una moto circulant sola. Els Mossos d'Esquadra van calcular una batuda de 100 metres i no van trobar res. Poc després, una segona trucada es va produir per part del mateix testimoni que advertia als agents que miressin a la mitjana. No obstant això, ni Mossos ni Policia Local va trobar el cos de Vinuesa. Sis hores després, Emergències va rebre una tercera trucada. «Va passar un camioner que estava entrant a Barcelona i li va semblar veure un cos, un maniquí... Alguna cosa a la mitjana. Ho comunica i Mossos desplaça una patrulla ciutadana que fa una passada per allà i no veu res», explica Xavier Vinuesa, el pare de la víctima. A dos quarts de dues es va produir la quarta trucada.

Curiosament, del mateix camioner que havia trucat abans. «Escolta, us he trucat fa una hora i mitja i us he dit que hi havia això. I continua estant aquí i sembla un cos», se sentia. Llavors és quan van decidir tallar el trànsit i finalment començar a buscar detingudament el cos del Ferran. La confirmació de la seva mort va arribar nou hores després de l'accident, segons l'atestat. La família, però, assegura que la van informar el cap d'onze hores, quan des del migdia tenien indicis que alguna cosa passava i n'havien advertit als Mossos. La indignació de la família, entre gran tristor, els ha portat a demanar a la policia de la Generalitat de Catalunya que prenguin les mesures necessàries per evitar tornar a produir una negligència d'aquest tipus.


Comentaris

envia el comentari