Els Mossos detenen els pares de la Nadia

Els han detingut a la Seu d'Urgell

Imatge de Nadia amb els seus pares, Fernando i Marga. | Família Blanco Garau.

Els Mossos d'Esquadra han detingut a la comissaria de la Seu d'Urgell al pare de Nadia, Fernando Blanco, per presumpta estafa. El jutge està investigant la presumpta estafa amb els diners recollits per ajudar a pagar el tractament de la seva filla. Hores més tard, els agents també han detingut la mare, per la mateixa raó. Més de vuit anys recaptant fons per una causa que ara ha vist qüestionada mediàticament la seva veracitat. És la historia de Nadia, la nena mallorquina que necessitava molts fons per al tractament de la seva malaltia. Mentre durava l’excusa, els familiars es dedicaven exclusivament a la recaptació de diners sense donar més explicacions que les necessitats de la nena però ara, davant la pressió, han admès les seves «exageracions». La historia de la Nadia canvia de rumb.

Nascuda prematurament el 2005, Nadia Nerea Blanco Garau va passar dos mesos en una incubadora, com informa El Periódico. Degut a diferents problemes, la petita anar passant per diversos metges fins que, als tres anys, els seus pares van començar a parlar de «tricotiodistrofia», malaltia que, segons determinen, genera «problemes amb el cabell» així com diversos danys «intel·lectuals, fertilitat disminuïda i estatura curta». A partir d’aquest moment comencen a recaptar fons per la causa, començant per una botiga ambulant de poble i acabant per grans demandes a través de les xarxes socials.

Concerts i actes benèfics, subhastes en les que han col·laborat personatges famosos com Rafa Nadal o Jorge Lorenzo, venda de loteria de Nadal... aquest és l’univers que ha creat Nadia o més ben dit, el seus pares. Necessiten 75.000 euros a l’any i, tot i que enlloc hi ha referència fotogràfica de tot el tractament que se li aplica, ningú ho qüestiona. Fins ara, que les informacions publicades a El País i Hipertextual han trasbalsat tota la història (o el negoci) d’aquesta família. El aquest sentit, el pare, que ja va ser condemnat l’any 2000 a quatre anys i deu mesos de presó per estafa, ha admès que mai han anat a Houston, lloc que suposadament era imprescindible per a seguir amb el tractament de la menor.


Comentaris

envia el comentari