Els Mossos oferiran ajuda psicològica i un canvi de destinació a l'agent que va abatre quatre gihadistes a Cambrils

El cos policial ha blindat a «l'heroi de Cambrils» per evitar que es faci pública qualsevol dada sobre la seva identitat
Una de les imatges de l'atac de Cambrils. | Cedida

 

Els Mossos d'Esquadra han activat un protocol per tractar de blindar a «l'heroi de Cambrils». L'objectiu és protegir a l'agent que, amb una companya ferida a terra, va aconseguir abatre a quatre dels cinc terroristes que pretenien atropellar amb un Audi A3 als turistes que gaudien de la nit a les terrasses de la zona del passeig Marítim. Ho va fer només uns segons després que l'A3 envestís al seu cotxe patrulla, que estava realitzant un control de carretera poques hores després de la massacre de les Rambles. El cinquè terrorista va aconseguir fugir i va apunyalar una persona abans de ser abatut per una altra patrulla.

Del que es tracta, segons informa el cos policial, és cuidar de l'agent, com es fa amb altres policies que han viscut situacions traumàtiques. D'una banda, es tracta d'evitar que es produeixin filtracions d'informació. És a dir, que no es coneguin públicament les seves dades personals perquè podrien suposar un risc greu, tant per ell com per la seva família. En aquest cas, a més, se suma el fet que la seva acció policial podria convertir-lo en objectiu preferent dels gihadistes. De fet, davant les preguntes dels mitjans per saber més dades de «l'heroi de Cambrils», fonts oficials dels Mossos només han informat que es tracta d'un agent «amb més d'onze anys d'experiència en el cos».

 

El següent pas seria oferir-li la possibilitat de canviar de comissaria o de destinació. També se li poden oferir altres mesures per tractar de garantir la seva seguretat —i la del seu entorn— i ajudar-lo a assumir els fets. De fet, entre les principals línies d'actuació, es troba el suport psicològic. «Matar a quatre persones, malgrat que siguis un professional, no és una qüestió fàcil de digerir», va explicar el major dels Mossos d'Esquadra, Josep Lluís Trapero.