Els Mossos troben droga amagada en globus infantils en una casa de Badalona

L'operació es va produir el passat dimecres

La policia va trobar droga dins de globus infantils. | Arxiu

Els Mossos d’Esquadra van fer, el dimecres 28 de desembre,  un dispositiu d’entrada i escorcoll en l’àmbit del tràfic de substàncies estupefaents en cinc habitatges, dos a Badalona i tres als districtes de Sants-Montjuïc i Nou Barris de la ciutat de Barcelona. L’operació va permetre tancar un punt de venda de cocaïna, al barri de Sant Roc de Badalona. Com a resultat de la intervenció es van detenir cinc persones, quatre homes i una dona, i es van intervenir prop de 80 grams de cocaïna preparada per a la venda. En concret, 239 dosis les quals es trobaven amagades en globus presumiblement per desfer-se de la droga més fàcilment. També es van intervenir prop de 17.000 euros en efectiu i aparells d’electrònica  (telèfons mòbils, ordinadors portàtils, tauletes,...) que podrien estar relacionats amb delictes de receptació i que alguns compradors de droga farien servir com a moneda de canvi en la compra de substàncies. Aquest fet, però, encara s’està investigant.

  

La investigació es va iniciar fa diverses setmanes quan els agents van tenir coneixement per diverses informacions, entre les quals destacaven les queixes veïnals i d’associacions de la zona, que en un domicili del barri de Sant Roc s’oferia droga. Les gestions que van efectuar els investigadors van permetre corroborar aquests fets i van determinar que en un pis del carrer Còrdova s’estaria portant a terme aquesta activitat. Van poder constatar que la venda l’efectuaven tres persones de nacionalitat paraguaiana les quals es repartien els dies en tres torns: matí, tarda i nit, de manera que cobrien les 24 hores i mantenien les vendes fos l’hora que fos, de dia o de nit, quan els compradors ho reclamaven.

Els venedors col·laboraven amb dos veïns de nacionalitat espanyola de diferents pisos del mateix portal, un dels quals realitzava tasques de vigilància i l’altre  utilitzava el seu domicili com a magatzem, guardant droga per quan s’ esgotaven les existències al domicili on es feia la venda. Els investigadors van sol·licitar als jutjats de Badalona manaments d’entrada i escorcolls per al pis on es venia la droga i pel pis que feien servir com a magatzem així com pels domicilis dels tres venedors, situats a la ciutat de Barcelona. Un cop autoritzat pel jutjat, el dispositiu es va realitzar el passat dimecres 28 de desembre de matinada i hi van participar, a més d’efectius de seguretat ciutadana i investigació, equips especialitzats d’intervenció en ordre públic (ARRO), el GEI, la Unitat Canina i la Unitat de Subsòl.

Els detinguts, presumptes autors de delictes contra la salut pública en la seva vessant del tràfic i per pertinença a grup criminal, està previst que passin a disposició judicial durant el dia d’avui. Alguns d’ells acumulen diversos antecedents per delictes de tipologia diversa.


Comentaris

envia el comentari