ÚLTIMA HORA

🔴 Junqueras recorre al TGUE per recuperar el seu escó a l'Eurocambra

Els motius pels quals has de deixar de prendre Omeprazol

És un protector d'estómac
Omeprazol Cinfa | Twitter

 

L'opinió sobre les medicines és molt dispar depenent de les opinions de cada persona. Molts estan a favor de no usar-les tret que sigui per força major. Uns altres les prenen quan senten el mínim dolor, i uns altres simplement són escèptics perquè creuen que són nocives per a la salut. En part, aquests últims tenen raó. Per exemple, el Omeprazol és un dels medicaments que més s'usen, igual que els analgèsics i els anti-inflamatoris. Aquest medicament és un protector d'estómac que disminueix la quantitat d'àcid gàstric, alleuja l'acidesa i la cremor, però també porta problemes.

 

 

Els metges solen receptar Omeprazol junt altres medicaments per protegir a l'estómac de les pastilles. En teoria, d'aquesta manera s'elimina el dolor i les molèsties gàstriques, i sol funcionar de meravella, encara que algunes persones, per les seves característiques pròpies, no ho toleren i li provoca molèsties estomacals, però no és alguna cosa comuna. No obstant això, l'important és que aquest medicament actua directament sobre la producció d'àcid gàstric. Aquest és imprescindible per a la digestió, ja que descompon els aliments perquè passin a l'intestí, on s'absorbiran els nutrients i es rebutjarà la resta.

 

En els pacients que ho prenen durant molt temps els nivells de nutrients descendeixen i això pot fer que apareguin malalties com l'anèmia, dèficit de vitamina B12 i fins i tot altres danys neurològics i depressió. També queda afectada l'absorció de calci, i això porta a un augment de risc de fractures d'ossos i altres problemes. Però encara queda més: els àcids també intervenen en la destrucció de patògens, per la qual cosa aquest medicament pot fer que augmentin les infeccions, que poden expandir-se al sistema respiratori i agreujar la salut del pacient. Per això és convenient que el nostre metge reguli el consum d'aquest medicament.