Els organitzadors de Tomorrowland Barcelona atribueixen l'incendi de l'escenari a un problema tècnic

L'incendi va cremar dissabte a la nit l'escenari principal de Tomorrowland Barcelona sense causar ferits

Unite Barcelona, organitzadors de Tomorrowland Barcelona, ha atribuït l'incendi de l'escenari de l'esdeveniment a Santa Coloma de Gramenet, Barcelona, a un problema tècnic. En el comunicat d'aquest diumenge, 30 de juliol, han explicat que les autoritats estan fent una recerca amb ells per esclarir els fets i diuen que no tenen constància que hi hagués cap ferit, cosa que ja va confirmar ahir a la nit Protecció Civil de la Generalitat.

Unite Barcelona va agrair als concentrats la ràpida evacuació del parc de Ca Zam i demana que es posin en contacte amb ells per qualsevol incidència que pogués haver passat. Segons informen, l'incendi es va produir quan es va encendre el podi de l'escenari i va ser quan l'esdeveniment es va cancel·lar. Els Bombers de la Generalitat està revisant durant aquest matí les restes de l'escenari juntament amb els tècnics de l'empresa que va fer el muntatge de l'estructura i estan retirant les parts més inestables per poder saber l'origen del foc, segons ha informat el cos en un comunicat.

 

L'incendi es va produir la nit de dissabte, 29 de juliol, a les 22.18 hores, a l'escenari principal del festival Tomorrowland Barcelona i va obligar a desallotjar els milers d'assistents del parc de Ca Zam de Santa Coloma de Gramenet, Barcelona. Protecció Civil de la Generalitat, que va activar l'alerta Procicat d'emergència, va informar que es van desallotjar 22.143 persones i que no hi va haver ferits. Per la seva banda, els Bombers de la Generalitat van explicar que es van activar onze dotacions per sufocar l'incendi i l'Ajuntament de la localitat va suspendre l'esdeveniment. El Sistema d'Emergències Mèdiques (SEM) va enviar tres unitats que van ser a la zona malgrat que no van haver d'atendre ningú. Els Bombers van donar per extingit l'incendi cap a les 23.20 hores de dissabte.

 

Tomorrowland és un festival que se celebra anualment a Bèlgica i que aquest any ha tingut una rèplica a Santa Coloma amb actuacions en directe i la retransmissió de les actuacions de l'escenari principal a la localitat flamenca de Boom. La festa, Unite With Tomorrowland, havia de durar més de dotze hores, amb actuacions i connexions en directe amb Bèlgica i amb altres subseus del festival a Dubai, Alemanya, Israel, el Líban, Malta, Corea del Sud i Taiwan.