Els propietaris dels locals de La Boqueria denuncien que van patir robatoris durant l'atemptat a Barcelona

Ara establida la normalitat, els treballadors del mercat asseguren que també van ser una de les víctimes

El mercat de La Boqueria, on ara ja hi ha normalitat, va patir les greus conseqüències de l'atemptat a Barcelona. | La Boqueria

L'atemptat gihadista a Barcelona ha esdevingut, lògicament, el tema més marcat de la setmana. La seva investigació i la desarticulació de la cèl·lula terrorista ha sigut la tònica d'aquests últims dies, no obstant això, tot i que la gran majoria de notícies giren entorn els fets, altres ho fan protagonitzant nombroses crítiques i sorpresa entre els ciutadans que consideren que s'ha perdut la fe en la humanitat. Alguns propietaris i venedors del mercat de La Boqueria, per on va fugir molta gent després de l'atac, denuncien que els seus negocis van patir robatoris. «Van obrir la caixa i s'ho van emportar tot, excepte 80 euros que ens van deixar en monedes», explica Yanara Vasallo, una dependenta d'una botiga de pollastres de la part central de l'establiment.

  

Per la seva banda, Maite Satarro, una propietària d'una botiga d'espècies, assegura que no va patir cap furt, tot i que afirma que ella mateixa va encarregar-se d'endur-se els diners de la caixa per evitar-ho i després se la va trobar forçada. «Van utilitzar un ganivet dels que tenim per tallar els torrons per obrir-la, però gràcies a Déu només van poder agafar alguns cèntims», assenyala Satarro. I és que, tal com recull 'La Vanguardia', molts propietaris i dependents no van tenir temps de tancar els seus negocis abans de fugir per seguretat.


Núria Maso, propietària de les fruiteries Mico, situades a pocs metres de la sortida per on va escapar Younes Abouyaaqoun, l'autor material de l'atemptat, assegura que «molts van aprofitar per robar abans que la policia comencés a evacuar la gent». «Jo mateixa vaig veure com entraven als negocis després que el mercat quedés en total silenci», lamenta Maso. Paral·lelament, Thomas Prawda, un cambrer que treballa en un local proper a la fruiteria de Maso, recorda que va apropar-se «a un dels negocis» i va «abaixar la persiana perquè ningú hi entrés a robar».


Comentaris

envia el comentari